© ema

Oproep aan alle vrouwen: gooi uw bh naar De Romeo’s

Zes bezorgde vrouwen uit Arendonk roepen hun vrouwelijke dorpsgenoten op om tijdens het optreden van De Romeo’s op Arendonk Zingt & Swingt een oude bh op het podium te gooien. Het gaat om een ludieke actie tegen borstkanker.

Eddy Meulemans

“Gooi je bh naar het hoofd van je favoriete zanger van De Romeo’s!” Die plezante opdracht hebben zes leden van de Arendonkse gezondheidsraad bedacht voor de festivalgangers van Arendonk Zingt & Swingt. Doel van de bh-actie is tweeledig: aandacht vragen voor preventief onderzoek naar borstkanker en tegelijk geld inzamelen voor een goed doel.

“Om de twee jaar komt de mammobiel langs in ons dorp. Alle vrouwen tussen 50 en 69 jaar krijgen dan uitnodigingsbrief om er een gratis mammografie te laten nemen”, zegt Rienel Van Beurden (39) van het ‘bh-actiecomité’. Hoewel het heel belangrijk is dat borstkanker in een vroeg stadium wordt opgespoord, was de vorige passage van de mammobiel geen succes. Slechts 549 vrouwen, minder dan de helft van de doelgroep, lieten toen naar hun borsten kijken. “En daarom willen we nu op een ludieke manier reclame maken voor onze mammobiel. Vroeger zag je vaak dat fans vanuit het publiek hun bh naar hun popidolen gooiden om een bisnummer te vragen. Die oude traditie willen wij nu in ere herstellen op Arendonk Zingt & Swingt.”

Ook De Romeo’s, bekend als de vrolijkste boysband van Vlaanderen, heeft zijn medewerking toegezegd aan de bh-actie. De schlagerzangers Davy, Gunther en Chris beloven een extra feestnummer te spelen op voorwaarde dat ze een bh naar hun hoofd geslingerd krijgen.

Behalve De Romeo’s komen er vrijdag en zaterdag nog meer grote schlager-, pop- en technosterren naar Arendonk Zingt & Swingt, onder wie Gers Pardoel, Kraantje Pappie, Jebroer en andere topdj’s.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer