50 zakjes cocaïne aangetroffen op kabinet van minister van Onderwijs in Franse Gemeenschap Caroline Désir

Er werd afgelopen december cocaïne aangetroffen tijdens een huiszoeking op het kabinet van Caroline Désir (PS), minister van Onderwijs in de Franse Gemeenschap. Dat meldt La Dernière Heure en wordt bevestigd door de woordvoerder van de minister.

mtm
Bron: La Dernière Heure

De speurders zouden maar liefst 50 zakjes cocaïne aangetroffen en in beslag genomen hebben tijdens de huiszoeking, aldus de Franstalige krant. Een medewerker van het kabinet, de zoon van ex-minister Fadila Laanan die in dienst was als penningmeester, werd kort voor de huiszoeking al opgepakt wegens drugshandel. Bij een huiszoeking bij de verdachte thuis werd ook al 10.000 euro cash aangetroffen.

“Op woensdagavond 15 december werden we geïnformeerd dat de verdachte opgepakt was op verdenking van drugshandel”, zo verklaart Jean-François Mahieux, de woordvoerder van Désir. De volgende dag werd een ontslagprocedure wegens vertrouwensbreuk opgestart. “Diezelfde dag volgde er een huiszoeking in zijn kantoor, waarbij zo’n vijftig zakjes met wit poeder werden ontdekt.”

De woordvoerder benadrukte dat zowel de minister als haar kabinetsleden alle medewerking verlenen aan het lopende onderzoek en dat er niemand anders van het kabinet verdacht wordt.

Fadila Laanan.© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen