© BELGA

© BELGA

© BELGA

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Supporters laten zich weer van slechtste kant zien: Anderlecht-fans gooien voorwerpen op het veld en leggen bekermatch even stil

Na de farce tijdens de wedstrijd RWDM-Eupen waren donderdagavond de Anderlecht-fans die zich van hun slechtste kant lieten zien. Bij een 2-0-stand voor Union in de kwartfinale van de beker gooiden fans van paars-wit voorwerpen op het veld, waardoor de wedstrijd tijdelijk werd stilgelegd. Theo Leoni en Jan Vertonghen moesten hun achterban gaan sussen.

Valerie Van Avermaet

Union was op weg naar een achtste zege op een rij toen de fans van Anderlecht zich mengden in de debatten. Vanuit het bezoekersvak werd Union-doelman Anthony Moris bekogeld met voorwerpen. Scheidsrechter Lothar D’Hondt legde de wedstrijd met een kwartier te gaan even stil. Iedereen moest naar binnen, terwijl Vertonghen en Leoni probeerden om hun achterban te sussen.

Als de wedstrijd definitief werd gestaakt, had vooral Union een probleem. De kalender van de competitieleider zit nu al propvol, waardoor het echt zoeken zou zijn naar een gaatje om het resterende kwartier van deze kwartfinale af te werken. Mogelijk zou de heenwedstrijd van de halve finale van volgende week dan uitgesteld worden om plaats te maken in de agenda.

© Isosport

© BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer