NMBS op zoek naar 1.300 nieuwe medewerkers, waaronder 400 treinbestuurders

Vlaanderen -

Spoorwegmaatschappij NMBS gaat dit jaar op zoek naar 1.300 nieuwe medewerkers, onder wie vierhonderd treinbestuurders. Er zijn ook driehonderd treinbegeleiders en even veel technici nodig.

kba

Het gaat om meer dan alleen maar vervangingen van mensen die met pensioen gaan, want door de nieuwe afspraken met de overheid moet de NMBS meer treinen laten rijden. “Alle vacatures invullen is niet eenvoudig in deze krappe arbeidsmarkt”, zegt de vervoersmaatschappij. Voor het eerst in tien jaar werden in 2023 meer mensen aangeworven dan er het bedrijf verlieten.

Er liep vorig jaar dan ook een grote aanwervingscampagne, waarbij 1.600 vacatures werden ingevuld. Bijna een derde van die nieuwe aanwervingen is jonger dan 26 jaar. Het ging om een recordjaar qua aantal sollicitaties, een kwart méér dan 2022 - zelf ook al een recordjaar.

Er zijn ook vacatures voor bijvoorbeeld stationsarchitecten, data-analisten, projectmanagers en ingenieurs. Voor de typische spoorjobs worden kandidaten ook tijdens hun opleiding al betaald. Voor treinbegeleiders gaat het om ongeveer vijf maanden, treinbestuurders zijn ongeveer een jaar in training.

LEES OOK. Stiptheid treinen daalde in 2023 naar het laagste niveau in vijf jaar: ruim één op de zeven treinen vertraagd of afgeschaft

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen