Tajon Buchanan, Malick Fofana, Arthur Vermeeren en Gerardo Arteaga. Hun transfers zorgen ervoor dat de Belgische transferinkomsten in deze winterperiode pieken.
Volledig scherm
PREMIUM
Tajon Buchanan, Malick Fofana, Arthur Vermeeren en Gerardo Arteaga. Hun transfers zorgen ervoor dat de Belgische transferinkomsten in deze winterperiode pieken. © Photo News / BELGA

74,5 miljoen transferinkomsten voor Belgische clubs, maar worden de financiële putten er ook mee gedicht?

De financiële putten kunnen gedicht. Als de transfer van Arthur Vermeeren (18) wordt afgerond, is er deze winter in onze competitie al voor 74,5 miljoen euro verkocht - een record. Eén kanttekening daarbij, de koek wordt tot dusver verdeeld over een beperkt aantal eersteklassers. Maar hoe hard hebben onze clubs die transfers eigenlijk nodig? En wat willen ze ermee doen?

5 reacties

  • Jan Vercammen

    3 maanden geleden
    KRC Genk is al jaren een financieel gezonde club en NIET afhankelijk van geldschieters. Wel afhankelijk van de verkoop met winst van zelf opgeleide spelers en de aankoop van goedkope beloftevolle jonge spelers met een groeipotentie die dan met winst kunnen verkocht worden.
  • Luc Devriese

    3 maanden geleden
    Het voetbal leeft ver boven zijn stand, en dan maar om subsidies vragen aan de steden en gemeenten (belastinggeld)
  • Walter Corneel

    3 maanden geleden
    Dit is geen sport meer alles draait enkel om geld en nog maar eens geld ik begrijp niet waarom supporters hun clubs blijven steunen met hun zuurverdiende loon terwijl de spelers baden in luxe !
  • Jan Horemans

    3 maanden geleden
    Nee, want er zijn maar 2 clubs die een goed financieel bestuur hebben. Club Brugge en Racing Genk.
  • Paul Verbeeck

    3 maanden geleden
    Putten worden liefst gedicht met andermans (belasting)geld , de miljoenen van transfers hebben ze nodig om andere spelers te kopen of royale vergoedingen uit te betalen.