Protestactie van Farmers Defence Force België.
Volledig scherm
PREMIUM
Protestactie van Farmers Defence Force België. © Klaas De Scheirder

ONZE OPINIE. “Je hebt politici die hun postje voor hun principes plaatsen en je hebt deze politica”

“Zo zeldzaam zijn de parlementsleden die hun eigen rechtvaardigheidsgevoel volgen dat ze opvallen. Zoals Tinne Rombouts (CD&V). Zij stopte als lijsttrekker in Antwerpen omdat ze het stikstofakkoord niet kon verdedigen. Weinig parlementairen stoppen omdat ze zichzelf niet in de spiegel kunnen kijken”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde. “Politici declameren wel eens dat ze meer zouden verdienen in de privé, maar in de praktijk blijkt het parlement een gouden kooi.”

40 reacties

  • liliane bervoet

    3 maanden geleden
    Vroeger was alles duidelijk , we stemde voor een partij omdat we het van thuis uit opgelegd kregen . Er waren drie partijen de katholieken en de socialisten … De liberalen daar werd zelfs niet over gesproken . De boeren ploegden hun bolle akkers , het water van de akkers mocht in de grachten lopen . De boer ploegde voort .Amai wat was dat leven toch simpel .
  • tine devroye

    3 maanden geleden
    Tja.. zal het ooit verbeteren? Ik bedoel: dat men de grond niet uitbuit en van gezonde aarde Vergif maakt die teveel bemest wordt, waar zelfs geen worm meer in kan leven? Dat de bedrijven niet verder Groter worden, maar dit: dat ze allen BIOLOGISCH aan landbouw doen, en dat deze dan wel Subsidie krijgen, zodat er vanzelf minder stikstof en andere slechte stoffen in de lucht komen. Men moet maar eens een fietstochtje maken in de Westhoek-varkenshouderijenbuurt: nee, de 'gezonde buitenlucht '
  • jack vandenhende

    3 maanden geleden
    Dat alle criticasters eens bij CD&V langs gaan om te vragen waarom CD&V het stikstofdossier jarenlang in de onderste schuif heeft verstopt onder dwang van Boerenbond . Gaat ook eens langs bij de Boerenbond en vraagt eens hoe zij de 5 miljard bijeen gekregen hebben ? , ik ben er van dat de boerenbond de veehouders half verplicht hebben om leningen aan te gaan , om de vee en varkens stallen te vergroten en nu is de Boerenbond verbaast dat er teveel stikstof is . Het is niet de schuld van NVA ! .
  • Roger Poot

    3 maanden geleden
    De meeste politici zijn correcte mensen, de rest is populisme.
  • August Henri

    3 maanden geleden
    Respect ook voor Bart Van Hulle die zijn kat stuurde naar de stemming van een duidelijk statement gesproken.