© AFP

“We willen zo onze appreciatie tonen”: voetbalbond wil contract van bondscoach Domenico Tedesco nog voor EK verlengen

Door het gebrek aan een definitieve CEO van de voetbalbond was er niet meteen duidelijkheid over wanneer de besprekingen met bondscoach Domenico Tedesco zouden worden aangevat. Piet Vandendriessche, de nieuwe CEO van de voetbalbond, spreekt een week na zijn officiële indiensttreding nu wel heldere taal.

“Ik heb al anderhalf uur met Tedesco gesproken”, aldus Vandendriessche. “Dat gebeurde in een vriendschappelijke sfeer. Ik liet hem weten dat we gaan praten over zijn contractverlenging. We kunnen er niet omheen dat hij heel goed heeft gewerkt. Tedesco heeft de ploeg verjongd en voor het EK gekwalificeerd op twee speeldagen voor het einde. Hij legde veel positieve accenten. We willen die contractverlenging graag vóór het EK afwerken.”

“Op die manier willen we onze appreciatie tonen voor het werk dat hij heeft geleverd. Samen met Jelle Schelstraete (operational director football, nvdr) gaan we dat bespreken. Dit is niet mijn mening van de supporter, wel van de sportieve cel. We willen duidelijke taal spreken, dat we vertrouwen hebben in zijn werk”, klinkt het.

In de zaak-Courtois wil Vandendriessche zich niet mengen. “Daar is veel over geschreven en gesproken. Er zijn volgens mijn informatie geen nieuwe elementen. Ik laat die zaak dan ook aan het sportieve departement.” (lvdw)

Nieuwe CEO Piet Vandendriessche.© BELGAPLUS