Naoki Kumata.© Dick Demey

Voetbal

OFFICIEEL. Jong Genk versterkt zich met Japanse spits Naoki Kumata (19)

Genk -

Jong Genk heeft de Japanse jeugdinternational Naoki Kumata (19) voorgesteld. De aanvaller wordt voor één jaar gehuurd van Tokyo FC en is vanaf volgende week inzetbaar. KRC Genk bedong ook een voorkooprecht. 

Naoki Kumata staat geboekstaafd als een talentvolle spits die fysieke présence combineert met sterke technische vaardigheden. Hij maakte al tien optredens voor de Japanse nationale jeugdploegen waarin hij zijn neus voor goals liet zien met zeven doelpunten. Kumata wordt voor één seizoen gehuurd van Tokyo FC dat uitkomt in de Japanse eerste klasse. KRC Genk bedong ook een voorkooprecht op de 19-jarige Japanner.

Stijn Haeldermans, Technisch coördinator van Jong Genk, is enthousiast over de komst van de nieuwe spits bij Jong Genk. “We zijn zeer tevreden dat we Naoki aan ons team hebben kunnen toevoegen. Hij is een heel complete moderne spits die diepgang combineert met balvastheid en over een uitstekende linker beschikt.” Kumata, die dinsdag in Genk arriveerde en er meteen zijn medische testen bij Adlon aflegde, is ambitieus: “Ik wil mezelf de tijd geven om aan te passen aan de omgeving hier in Genk. Nadien hoop ik bij te dragen aan het succes van Jong Genk. Op termijn wil ik doorgroeien tot het eerste team.” (jds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer