President Vladimir Poetin.
Volledig scherm
President Vladimir Poetin. © ANP / EPA

Russische bronnen zeggen dat Poetin bereid zou zijn tot vredesgesprekken en dat hij “grotere flexibiliteit” zou tonen, Kremlin ontkent

De Russische president Vladimir Poetin zou via onofficiële kanalen het signaal gestuurd hebben naar de Verenigde Staten dat hij bereid is tot vredesgesprekken over Oekraïne. Hij zou daarin een “grotere flexibiliteit” willen tonen. Dat melden Russische bronnen van het Amerikaanse persagentschap ‘Bloomberg’. Het Kremlin ontkent echter dat Rusland toegevingen wil doen.

42 reacties

  • Antoine De Meirsman

    3 maanden geleden
    De Russische bevolking is de oorlog in Oekraïne ook moe. De Russisch-orthodoxe kerk zal hier een doorslaggevende vredes-invloed hebben. Daar moet Poetin naar luisteren of hij raakt zijn achterban kwijt. Godsdiensten zijn vaak nog sterker dan de politiek; kijk maar naar "Godvergeten".
  • Karin Marlee De bruyn

    3 maanden geleden
    Dat RU zelf achter de vrspreiding vh bericht zit is één versie,n andere versie dat er mogelijk opponenten van Poetin (ad frontlijn)mee gemoeid zijn is ook n mogelijkheid,met elk hun eigen beweegredenen.Dat het n uit de mouw geschud iets betreft op losse flodders lijkt me onwaarschijnlijk,alles gebeurt met n reden.Ad inlichtingendiensten om uit te pluizen.
  • Marc Baeyens

    3 maanden geleden
    Zolang Rusland illegaal Oekraïens grondgebied bezet zal er geen vrede komen. De agressor mag geen toegevingen krijgen want dit zou betekenen dat hij verder in die richting mag gaan. Consequent de harde lijn handhaven is de beste manier om de vrede in de toekomst te garanderen.
  • Henri Brand

    3 maanden geleden
    Meneer Defour, met alle respect, Prime Minister Chamberlain keek juist níet weg bij de Duitse inval in Polen. Hij verklaarde Duitsland de oorlog (tezamen met Frankrijk).
  • nick brouwers

    3 maanden geleden
    Al sinds de burgeroorlog in Syrië verkoopt Putin allerlei praatjes om iedereen uit verband te spelen.