© ATV

Dronken amokmakers spuiten brandblusapparaten leeg in premetro Astrid en zorgen voor heisa

Antwerpen -

In het premetrostation Astrid, aan het Centraal Station, hebben twee dronken amokmakers vrijdag brandblusapparaten leeggespoten. Dat veroorzaakte de nodige hectiek. Een verdachte werd gearresteerd, de tweede kwam zwaar ten val en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Jarit Taelman

Het incident speelde zich af omstreeks 10.30 uur. Om een nog onduidelijke reden namen twee personen op een van de ondergrondse verdiepingen een brandblusapparaat en begonnen die in het wilde weg bluspoeder te spuiten. Het perron richting Merksem en de inkomhal van het premetrostation Astrid zat in geen tijd onder de rook.

Het hele gebeuren ging uiteraard gepaard met de nodige hectiek bij de reizigers en het personeel van De Lijn. Al hoestend liepen ze zo snel als mogelijk het premetrostation buiten. Verschillende reizigers klaagden in eerste instantie van ademhalingsproblemen, maar bleken uiteindelijk geen medische zorgen nodig te hebben.

© jtp

Glaasje te veel op

De Antwerpse politie werd opgeroepen en kwam snel ter plaatse. Een van de gevluchte verdachten kon dankzij een goede beschrijving op een van de onderliggende verdiepingen van premetro Astrid ingerekend worden. “De man werd bestuurlijk gearresteerd voor het verstoren van de openbare orde”, bevestigt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

De kompaan van de man, die ook duidelijk enkele glazen te veel op had, kwam in de heisa en in het bijzijn van de Antwerpse politie hard ten val. Hij moest door de medische diensten geëvacueerd worden. Eenmaal bovengronds werd de man naar het ziekenhuis gebracht.

“Door het incident hebben wij uit veiligheidsoverwegingen alle trams aan premetrostation Astrid, toch een druk knooppunt van het Antwerps premetrostelsel, laten doorrijden”, zegt woordvoerder Frederik Wittock van De Lijn. Een van de ingangen aan het Radisson Blu-hotel werd een tijdlang afgesloten omdat de vloeren in het premetrostation bezaaid lagen met bluspoeder. Intussen is de omgeving opnieuw vrijgegeven en kon het tramverkeer hervatten.

© jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen