© Hollandse Hoogte

Antwerpse zaakvoerder trekt aan alarmbel: “Wij gaan binnenkort stilvallen”

Door een schaarste aan isolatiemateriaal zit de bouwsector met de handen in het haar. De leveringstermijnen lopen hoog op, wat zelfs tot economische werkloosheid kan leiden in de sector. Johnny Jondral, zaakvoerder van De Dakcentrale BVBA uit Deurne, kaart de situatie aan. “Regering, word wakker”, klinkt het duidelijk.

bap

De bouwsector wordt geplaagd door een schaarste aan de isolatiematerialen PUR (polyurethaan) en PIR (polyisocyanuraat), die goed zijn voor 90% van alle isolatie in de bouw. Hierdoor komen de geplande opleveringsdata van steeds meer gebouwen in het gedrang en dreigt er economische werkloosheid bij honderden bouwvakkers.

Stijgende prijzen

Zo ook bij De Dakcentrale BVBA in Deurne, waar zaakvoerder Johnny Jondral met dezelfde problemen wordt geconfronteerd. “De toevoer van polyisocyanuraat is quasi volledig opgehouden. Bijna alle leveranciers hebben niets in stock, waardoor wij soms een maand moeten wachten op het isolatiemateriaal. Wij gaan binnenkort stilvallen, net zoals iedereen.”

De schaarste blijft volgens Jondral ook niet zonder gevolgen. “De prijzen voor de materialen stijgen met 25%, waardoor ik de prijs wel moet opdrijven bij de klanten. Het is echter nog maar het begin, de prijs zal alleen maar oplopen. Er moet iemand aan de alarmbel trekken, want dit heeft gevolgen voor iedereen in de bouwsector. Door de schaarste moeten we naar alternatieven zoeken die niet hetzelfde resultaat opleveren. Onze regering moet wakker worden, want het wordt alleen maar erger en erger.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER