Man rijdt met leeuw rond in cabrio, eigenares opgepakt nadat video viraal gaat: “Hij moest hem gewoon naar de dierenarts brengen”

Een man lokte heel wat kijklustigen toen hij maandag door de bekende Thaise badplaats Pattaya reed met een cabrio. Niet de Bentley trok de aandacht, maar wel de leeuw die op de passagierszetel zat. De video werd in mum van tijd miljoenen keren bekeken, maar ook de Thaise overheid zag de beelden en ging op onderzoek uit. De eigenares van de leeuw werd opgespoord en opgepakt.

pjv
Bron: BBC, Newsflare

De Thaise makelaar Sawangjit Kosoongnern kreeg de leeuw van een Sri Lankaanse vriend en had nog geen vergunning aangevraagd om het welpje in haar huis te houden. Wilde dieren als huisdier hebben, is legaal in Thailand, maar je moet wel over de nodige documenten beschikken. De nodige overheidsdiensten moeten ook de ruimte inspecteren waar het dier in wordt gehouden en moet op de hoogte worden gebracht telkens het getransporteerd wordt.

“Ik had mijn vriend gewoon gevraagd om hem naar de dierenarts te brengen voor een check-up”, klinkt het. “Het was niet de bedoeling dat hij hem met hem door de stad zou rijden in een cabrio. Ik heb hem een stevige uitbrander gegeven omdat hij met zo veel last heeft bezorgd.” Want last kreeg ze: zodra de overheid haar had opgespoord, werd haar huis doorzocht en werd ze opgepakt.

Ze wordt nu aangeklaagd omdat ze de nodige vergunning niet had, en riskeert een boete die kan oplopen tot 100.000 Thaise baht (omgerekend zo’n 2.500 euro) en een celstraf van een jaar. De Thaise overheid wil de Sri Lankaanse man ook aanklagen voor zijn onvoorzichtig ritje door Pattaya, maar hij heeft het land intussen verlaten.

BEKIJK OOK.

Leeuwin probeert bij peuter te komen die voor glaswand in zoo staat, maar wordt rustig wanneer ze een kusje krijgt

Ontsnapte leeuw ‘Kimba’ jaagt inwoners Italiaanse kuststad zes uur lang stuipen op het lijf

Dierenartsen moeten zich snel uit de voeten maken wanneer verdoofde leeuw plots recht springt

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER