Ga naar de inhoud

OFFICIEEL: Arthur Vermeeren tekent contract voor 6,5 jaar bij Atletico Madrid

 vr 26 januari 2024 18:37
Vermeeren
Arthur Vermeeren heeft zijn nieuwe thuis gevonden.

Arthur Vermeeren mag zich vanaf vandaag officieel speler van Atletico Madrid noemen. De 18-jarige middenvelder tekende een contract voor maar liefst 6,5 jaar in de Spaanse hoofdstad. Maandag om 13.30 uur wordt hij voorgesteld in de perszaal van het Metropolitano Stadium.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Signed, sealed, delivered.

 

Dinsdag stak het gerucht de kop op dat Arthur Vermeeren naar Atlético Madrid zou vertrekken, een paar dagen later is de transfer een feit.

 

De talentvolle middenvelder heeft, nadat hij zijn medische testen had afgelegd, zijn krabbel gezet onder een contract tot 2030 in de Spaanse hoofdstad. Daar vergezelt hij Rode Duivel Axel Witsel.

 

Antwerp zou in eerste instantie 18 miljoen euro ontvangen, maar dat bedrag kan oplopen tot 23 miljoen. Antwerp zou, volgens goed ingelichte bronnen, ook 10% op de doorverkoop krijgen. "Een koopje", noemde trainer Mark van Bommel dat na de bekerzege in Leuven.

 

"Met Arthur Vermeeren hebben we een van de meest getalenteerde middenvelders van het moment naar onze club kunnen lokken", schrijft Atletico.

"Op zijn 18e weet hij al wat het betekent om op het hoogste niveau te voetballen en heeft hij al ervaring in de Champions League. In de Europese match tegen Barcelona was hij zelfs een van de beste spelers op het veld."

 

Hij trekt na 5,5 jaar de deur bij Antwerp dicht. Arthur Vermeeren kwam voor het eerste elftal 66 keer in actie, scoorde 3 keer en gaf 8 assists. Al zullen vooral zijn voetbalinzicht en flair onthouden worden bij de fans.

Antwerp zwaait lovend uit: "Een van architecten van de historische dubbel"

Antwerp bedankte zijn afscheidnemende pupil voor de bewezen diensten en stuurde nog een aantal complimenten de ether in. "Hij kwam als een jongen en vertrekt als een grote meneer."

"Na een opmerkelijk parcours, dat zes jaar geleden begon, was "Tuur" na zijn eerste basisplaats op het veld van SK Beveren in de beker niet meer weg te denken uit ons elftal. Hij was een van de architecten van onze historische dubbel. Dankjewel voor alle mooie momenten", klonk het vanuit The Great Old.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: