© Getty Images

Ook Visma-Lease a Bike heeft partner voor ketonen en moet dure supplement niet meer kopen: “We zijn positief over de effecten”

Soudal-Quick Step en Alpecin-Deceuninck (KetoneAid en deltaG Ketones) hadden al een officiële partner voor ketonen, nu is ook Jumbo-Lease a Bike een samenwerking aangegaan voor de peperdure alternatieve brandstof die niet op de dopinglijst staat.

Michael Van Damme

“Visma-Lease a Bike gaat een samenwerking aan met Ketone-IQ voor de duur van drie jaar. Het Amerikaanse bedrijf voorziet de wielerploeg van ketonen, een vloeibaar voedingssupplement dat sinds enkele jaren onderdeel is van de voedingsstrategie van Team Visma-Lease a Bike”, klinkt het.

“Binnen de ploeg laten we niets aan het toeval over. Alle factoren die van invloed zijn op de prestaties van onze renners willen we optimaliseren. Ook de voedingsstrategie dus,” stelt Martijn Redegeld, performance nutrionist bij de ploeg. “De inzet van ketonen is hier onderdeel van. We hebben inmiddels een aantal jaar ervaring met het gebruik van dit supplement en zijn positief over de effecten. We merken dat renners na het innemen van ketonen beter herstellen van een zware training of wedstrijd omdat de brandstofvoorraad in het lichaam sneller wordt aangevuld. Ook de slaapkwaliteit gaat omhoog. Op deze manier verhogen we de trainingsopbrengst.”

Tot voor kort moest Visma-Lease a Bike de dure ketonen aankopen, voortaan krijgt het die net als Soudal-Quick Step en Alpecin-Deceuninck gratis.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer