© Serge Minten

Plus ArtikelLimburg United 77 Okapi Aalst 68 BNXT League 

Limburg United zet scheve situatie recht en is zeker van Elite Gold: “Eerst weggespeeld, daarna agressiever”

Rode lantaarn Aalst leek halfweg op weg naar een stunt tegen een heel zwak Limburg United. Na de rust zagen we een totaal andere thuisploeg. Het was Lesuisse die voor de ommekeer zorgde, waarna Cale en Delalieux het afmaakten.

Johnny Peeters

De Limburgers begonnen tegen Aalst zonder De Zeeuw (hamstring, nog drie weken uit), Serron (pols) en Ceyssens (ziek, comeback uitgesteld). De Oost-Vlamingen pakten vorige week hun eerste overwinning van het seizoen en dat gaf hen duidelijk vertrouwen. Ze begonnen aan een hoog tempo. Daardoor kwam Hubo Limburg United al vroeg 8-17 achter. Voor de rust kwam er geen verbetering bij de thuisploeg. Okapi speelde met veel meer enthousiasme en domineerde de volledige eerste helft, zowel in defense als in offence. De achterstand liep op tot veertien punten (25-39).

“We werden weggespeeld door een heel gretig en scherp Aalst”, gaf coach Raymond Westphalen toe. “Is het de decompressie nadat we ons vorige week plaatsten voor de bekerfinale? Dat mag geen excuus zijn. Je kan er de avond zelf van genieten, maar dat mag niet te lang duren als je bovenaan wil blijven meedraaien. Ik leg de lat veel hoger. Dat heb ik ook duidelijk gemaakt aan mijn spelers tijdens de rust.”

Preek met effect

De preek van Westphalen had duidelijk effect, want we zagen een heel andere ploeg na de pauze. Lesuisse bracht zijn ploeg met twee steals en een driepunter terug tot op vier punten. Na een nieuwe bom van Lesuisse kwam United bij 46-44 voor het eerst op voorsprong. “Jarne Lesuisse deed zijn werk en Wout Leemans en Thomas Van Ounsem vielen heel sterk in”, bevestigde Westphalen. “We speelden ons eigen spel en waren veel agressiever.”

© Serge Minten

Alles viel nu binnen bij Limburg. Cale en Delalieux telden Aalst helemaal uit. Door deze overwinning is Limburg United zeker van de Elite Gold, waarin het in de tweede ronde tegen de beste vijf ploegen uit Nederland zal spelen.

Jonas Delalieux: “Altijd onze handen vol met Aalst”

Met 19 punten werd Jonas Delalieux topschutter van de match tegen Aalst. Ook hij zag een Limburg United met twee gezichten. “Aalst is een niet te onderschatten ploeg. Zowel in het Forum als vandaag hadden we onze handen vol. Ze speelden heel fysiek en met veel intensiteit, vooral in de eerste helft.”

“Het belangrijkste is dat de Elite Gold na vanavond een feit is. Door de weerbaarheid die we toonden, hielden we de zege thuis. We moeten ervoor zorgen dat we volgende week tegen de Giants een betere eerste helft spelen dan vandaag. Dat is de les die we uit deze wedstrijd moeten trekken. Anders staan aan we aan de rust geen 11 punten achter, maar wel 25”, besluit Delalieux. (guvo)

© Serge Minten

QUARTERS: 17-24, 13-17 (30-41), 29-10 (59-51), 18-17.

HUBO LIMBURG UNITED: 29/68 shots (7/17x3), 12/15 vw, 36 rebounds, 21 fouten, CALE 6+10, LESUISSE 5+8, DELALIEUX 6+13, OSUNNIYI 7+2, HAMMONDS 0+2, Penn 2+2, Kujundzic 0+0, Lambot 2+0, Van Ounsem 2+10, Leemans 0+0.

OKAPI AALST: 24/51 shots (7/18x3), 13/18 vw, 33 rebounds, 19 fouten, BLONDIN 2+9, MUTIC 6+5, MARAS 8+0, MARCHANT 9+6, CASERO-OTIZ 4+5, Schauvlieger 6+0, Ledegen 3+0, Martins 3+2.

  Serge Minten

  Serge Minten

]]>
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer