Karel Geraerts.© dpa/picture alliance via Getty I

Karel Geraerts en Schalke lijden zware nederlaag tegen concurrent die al negen competitiematchen niet had gewonnen

Karel Geraerts heeft met zijn ploeg Schalke 04 op een pijnlijke misstap begaan in de Duitse tweede klasse. In een duel onderaan het klassement tussen de nummers veertien, Schalke, en vijftien, Kaiserslautern, kregen Geraerts’ manschappen een zure 4-1-nederlaag te verwerken.

Michael Van Damme
Bron: BELGA

Beide ploegen wisselen door het resultaat van positie in de stand, waardoor Schalke nu net boven de degradatiestreep belandt.

Schalke startte het nieuwe jaar prima met twee opeenvolgende zeges, maar verviel halverwege januari weer in zijn oude patroon. Tegen Kaiserslautern, dat tot vandaag al negen competitiewedstrijden niet op rij niet had gewonnen, kon het draad niet opnieuw oppikken.

Ragnar Ache (10’) zette de thuisploeg al vroeg op voorsprong. Schalke kwam vlak na de rust weer op gelijke hoogte dankzij Darko Churlinov (51’), maar stortte nadien helemaal in. Ache (59’), met zijn tweede van de avond, Filip Stojilkovic (67’) en Aaron Opoku (70’) mepten de ploeg van Geraerts tegen het canvas. 

In de stand staat Schalke op de vijftiende plek met twintig punten uit negentien wedstrijden. Slechts drie ploegen, die allen nog een wedstrijd te goed hebben, doen nog slechter. Braunschweig (16de) en Hansa Rostock (17de) tellen zeventien punten, hekkensluiter VfL Osnabruck (18de) heeft er slechts negen.

Geraerts.© dpa/picture alliance via Getty I

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer