Georges Gilkinet (Ecolo) trok vrijdag de stekker uit de goedkopere oplossing voor de fossiele bedrijfswagens van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V)
Volledig scherm
PREMIUM
Georges Gilkinet (Ecolo) trok vrijdag de stekker uit de goedkopere oplossing voor de fossiele bedrijfswagens van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) © BELGA

Gilkinet trekt stekker uit deal over bedrijfswagens: wat nu? Kan Van Peteghem alleen verder?

Komt er toch nog beweging in het dossier van de fossiele bedrijfswagens of rijdt de federale regering zich toch helemaal vast? Een goedkopere oplossing voor honderdduizenden werknemers werd op het laatste nippertje toch niet goedgekeurd, omdat Ecolo geen goedkopere treintickets uit de brand kon redden. Hoe moet het nu verder? “Als er niets gebeurt, dan worden de salariswagens uiteindelijk toch niet duurder."

47 reacties

  • Gery Van den Bosch

    3 maanden geleden
    Als je de vele reacties leest wordt het pas heel duidelijk dat de meeste er niets van begrijpen wat er juist zou veranderen via het voorstel Van Peteghem.. en vroeg of laat zullen allen die nu nog met een fossiele wagen rijden toch minder gaan betalen ... omdat ze dan allemaal elektrisch zullen rijden .. met als gevolg ... pas dan echt minder belastinginkomsten ....
  • Lars Devocht .

    3 maanden geleden
    Best om dat fiscaal achterpoortje te sluiten.
  • Gerard Braeckmans

    3 maanden geleden
    Alles, maar dan ook alles wordt tegengehouden door de tegenpartij. Dat kost geld, tijd en 'moeite'. Schaf de bedrijfswagens af, dat is eerlijk teenover de anderen. Een fabrieksarbeider krijgt die ook niet.
  • Leonarda Van Opbroecke

    3 maanden geleden
    De leasingwagens voor ministers ( die hebben er 2) en parlementairen die er ook wel ééntje hebben bemachtigd enkel voor professioneel gebruik. Niet langer mogelijk dat hun chauffeur hun partner rondrijdt om te gaan shoppen of de kinderen naar en van school, sportevenement, enz, vervoerd. Het Belgisch systeem moet draaien. Als overheden inleveren dan pas de burger. En niet andersom. Allee, in realiteit stop het al bij de burger.
  • Stevie Peeters

    3 maanden geleden
    De voordelen van de ambtenarij in ruil voor de bedrijfswagen lijkt me een fantastische deal!