Ondervoorzitter van De Lijn Mark Descheemaecker (N-VA) / Lydia Peeters (Open Vld).
Volledig scherm
PREMIUM
Ondervoorzitter van De Lijn Mark Descheemaecker (N-VA) / Lydia Peeters (Open Vld). © Joel Hoylaerts / Photo News / Photo News

Topman Marc Descheemaecker (68) doet een boekje open over De Lijn: “Iedereen in de politiek besefte dat dit overdreven was”

PolitiekEen haperende app die bijna 100 miljoen euro heeft gekost, sporen waar Vlaamse trams niet op passen en 2,3 miljard spookreizigers die nooit werden vervoerd: ondervoorzitter van De Lijn Marc Descheemaecker (N-VA) is keihard voor het beleid van zijn voogdijminister Lydia Peeters (Open Vld). In zijn nieuwe boek gooit hij haar zonder pardon onder de bus: “Ze heeft De Lijn visieloos kapot bespaard.” Wat loopt er volgens Descheemaecker allemaal fout?

113 reacties

  • Daniel Ponnet

    3 maanden geleden
    Tis weer een ander zijn fout Had ik iets anders verwacht van een NVA er ?
  • Ronny Ooijen

    3 maanden geleden
    Leonarda Van Opbroecke, excuseer maar het was wel degelijk Demir die het wetsvoorstel indiende om het capaciteitstarief in te voeren. Dat kon u hier lezen. Dat wetsvoorstel is goedgekeurd door de Vlaamse Regering. Peeters was Minister voor Energie 2004-2007 toen er geen sprake was van capaciteitstarief.
  • Dominiek Catry

    3 maanden geleden
    Tja Dirk , een duidelijk bewijs dat NVantwerpen enkel voor de elite instaat en dat heeft niks maar dan niks met Vlaanderen te maken . De gewone Vlaming, arbeiders , bedienden ,ambtenaren, boeren , politie, zorgverleners, leerkrachten, gepensioneerden, jonge mensen die geen huis meer kunnen kopen zelfs als tweeverdieners weten ondertussen aan hun geldbeugel wat 20 jaar Vlaamse regering heeft teweeggebracht . Bedankt om uw mening te ventileren en bedankt hln om hierop te kunnen reageren .
  • Dirk BERX

    3 maanden geleden
    Tja Andy, dan heeft de NVA het file probleem in Vlaanderen toch opgelost !
  • Thalia Forret

    3 maanden geleden
    Alles privatiseren is misschien de oplossing. Gedaan met vriendjespolitiek en minder stakingen en vooral openbaar vervoer die eens cliëntvriendelijk is!!!