Gedichten brengen troost en herkenning in Berings woonzorgcentrum

Beringen -

Een gang vol gedichten, een voordracht en zelfs een heel poëzieparcours. Zo wordt de poëzieweek gevierd in woonzorgcentrum Corsala in Koersel (Beringen). De gedichten moeten de bewoners troost en herkenning brengen.

Zahra Boufker

Zaterdagvoormiddag lanceerde woonzorgcentrum Corsala in Koersel hun poëzieproject ‘Verbonden met (ge)liefde’. In de cafetaria was er een poëzievoordracht door dichteres Heidi Geets. In de gang hangen elf gedichten van diezelfde dichteres met een QR-code. “De bewoners kunnen de gedichten zelf lezen of de code scannen met hun smartphone, dan wordt het gedicht via een geluidsfragment hardop voorgelezen”, legt campusdirectrice Sara Taels uit. “De gedichten van Heidi Geets gaan over alledaagse emoties en herinneringen van onze bewoners. Zo brengen ze troost en herkenning.”

© zb

Vensters

Tijdens de poëzieweek zullen de vijf campussen van VitaS, de zorgkoepel waar woonzorgcentrum Corsala toe behoort, het toneel zijn van een Poëzieparcours. “Ook op de vensters van de campus staan gedichten waardoor ze ook toegankelijk zijn voor bewoners en mantelzorgers. We kregen al veel positieve reacties.”

Bewoonster Wieske (84) is alvast erg blij met de gedichten in het gebouw. “Je moet alles een plaats geven”, zegt Wieske. “Vreugde, maar ook verdriet. Dit gedichtenparcours zal ik nog vaak bewandelen.”

© zb

© zb

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer