BMW knalt ’s nachts op bar en jonge dronken bestuurder slaat dan op de vlucht: “Muur is verschoven en meisje viel op de grond”

Putte -

Een 24-jarige bestuurder uit Heist-op-den-Berg is zaterdagochtend ingereden op het hoekpand van restopub Barcode op de Leuvensebaan in Putte. Op dat moment waren er nog vijftien klanten aanwezig in de zaak. De persoon in de zwaargehavende witte BMW nam meteen de vlucht. Even later kon de politie hem vatten. De jongeman bleek dronken.

Bert Provoost

Gewonden zijn er niet gevallen, alleszins niet in de horecazaak zelf. Maar de stoffelijke schade is aanzienlijk en heel wat mensen zijn flink verschoten.

“Zaterdagochtend om 2u waren er nog vijftien mensen aanwezig in onze zaak. De sfeer zat goed, tot er uit het niets een auto inreed op onze gevel. Hij is terechtgekomen op de hoek net naast de voordeur. Daardoor was de voordeur versperd. Verschillende klanten zijn via de zijdeur van het terras naar buiten gespurt, maar toen was de auto al een beetje achteruit gereden en met gierende banden alweer vertrokken. Hij heeft er maar een paar seconden gestaan”, doet uitbaatster Nele Molenberghs het verhaal.

De draagmuur naast de inkomdeur is geraakt.© BEPR

“De klanten hebben nog kunnen zien dat het om een witte BMW 1 Reeks ging. Hij kwam vanuit de Tinstraat en is weggevlucht langs de Schrieksesteenweg. De auto was zwaar beschadigd, ik vermoed dat het op het randje was om nog verder te kunnen rijden. Kijk, zijn koplamp ligt hier nog. En binnen hebben we een zijspiegel liggen”, vertelt ze terwijl ze de brokstukken bekijkt. Remsporen zijn er nergens te zien.

“Door de knal is de muur een stuk naar binnen verschoven, de bakstenen lagen binnen in de zaak. Doordat de muur verschoven is, bewoog ook de zitbank tegen die muur. Daarop zat op het moment van het ongeval één meisje. Zij is op de grond gevallen. Ze is niet gewond geraakt en kwam er met de schrik vanaf, maar ze was wel in shock.”

Er liggen verschillende auto-onderdelen tussen het steenpuin.© BEPR

Engelbewaarder

De vraag ‘wat als?’ werd de voorbije uren al vaak gesteld door Nele en haar man Steven. “Wat als de auto een halve meter meer naar rechts was gevlogen? Dan was hij waarschijnlijk los door de voordeur naar binnen gereden en hadden er bijna zeker gewonden of erger gevallen. En onze rokers hebben ook een goede engelbewaarder gehad. Die staan normaal altijd aan de assenbak aan de voordeur, maar nu waren ze per toeval om God weet welke reden aan het roken op het terras. Zij hebben echt geluk gehad”, klinkt het.

Het meisje dat op de bank zat, viel op de grond door de schok.© BEPR

Voor het ongeval dat de onbekende bestuurder heeft gehad, hebben ze begrip. “Zo’n ongeval kan gebeuren, je weet niet wat de precieze oorzaak is. Maar voor het vluchtmisdrijf hebben we geen begrip. Dat doe je gewoon niet. Neem je verantwoordelijkheid”, zeggen Steven en Nele.

De politie van de zone Bodukap bevestigde in de loop van zaterdag dat ze de autobestuurder diezelfde nacht nog hebben kunnen vatten. De bestuurder is een 24-jarige jongeman uit Heist-op-den-Berg. Hij moest een alcoholtest afleggen en daaruit bleek dat hij teveel gedronken had. Hij had onderweg ook al een verkeersbord in Rijmenam geramd.

Zijdeur

De huidige uitbaters Nele Molenberghs en Steven hebben de zaak drie jaar geleden overgenomen. Barcode staat onder andere bekend voor de cocktails en de burgers. En ze gaan gewoon door met die te maken. “De brandweer heeft het pand gekeurd. De draagmuur is geraakt, maar er is geen instortingsgevaar. We kunnen dus gelukkig gewoon open blijven”, geeft Nele nog mee.

We kunnen gelukkig open blijven, bevestigt Nele.© BEPR

De voordeur was wel compleet verwrongen en werd gebarricadeerd door de brandweer. De deur zal – tot ze vervangen is – niet meer geopend kunnen worden. Maar de toegang via het terras is nog wel beschikbaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen