AAN DE START in HAMME. Van der Poel “heeft nog wat last van de ribben”, Iserbyt “wil zo weinig mogelijk krachten verspillen”

In Hamme begint Mathieu van der Poel zaterdagmiddag aan zijn laatste cross op Vlaamse bodem. De Nederlander “had nog wat last van de ribben” na zijn val in Benidorm, Van der Haar “wil zijn cross afstemmen op die van Iserbyt”. Lees hier wat de grote kanonnen allemaal te zeggen hadden.

Marnix Taes

Eli Iserbyt: “Morgen is belangrijker. Wil het hier dus zo economisch mogelijk aanpakken.”

Elis Iserbyt start in zijn Belgische driekleur in Hamme en kreeg van fietsenproducent Ridley een aangepast exemplaar. “Ze hebben mooi werk afgeleverd, het is een leuk detail. Hopelijk kan ik in mijn Belgische trui een beetje genieten en een mooie prestatie afleveren, want daar door ik het voor”, vertelde de 26-jarige renner van Pauwel Sauzen-Bingoal, die in Hamme geen klassement te verdedigen heeft. ‘Morgen is inderdaad belangrijker en we gaan de koers daarop afstemmen. Ondanks dat ik weinig krachten wil verspelen zal het toch super lastig worden en zeker om Mathieu te kloppen. Ik weet dat hij in Spanje nog enorm veel getraind heeft en hoop dat hij niet te snel vertrek, zodat we er rustig kunnen inkomen.”

Michael Vanthourenhout: “Parcours met twee gezichten. Ene deel echt lastig, ander deel meer technisch maar je moet blijven duwen.”

Michael Vanthourenhout toonde al de goede vorm met een tweede plek in Benidorm. ‘De conditie is inderdaad heel goed en ik wil die ook blijven bevestigen.’, zei de Europese kampioen, die als een van de enigen zal dubbelen dit weekend. ‘Ik ben contractueel verplicht om hier aan de start te staan en daar hou ik me ook aan. Het blijft wel een cross zoals een ander, maar wel een met een parcours met twee gezichten: het ene deel is echt lastig, het ander deel is meer technisch maar je moet blijven duwen. De bovenste laag is glad, dus de bandenkeuze zal moeilijk zijn.”

Mathieu van der Poel: “Nog wat last van de ribben. Superbenen hoeft niet, als ik ze volgende week maar heb. Eli met Porsche? Hopelijk heb ik iets in gang gezet.”

Mathieu van der Poel won vorige week voor het eerst dit seizoen niet in Benidorm na een harde val tegen een stootkussen. “Ik heb nog wel wat last aan mijn ribben, maar superbenen zijn vandaag niet nodig. Zolang ik ze volgende week maar heb, is het goed. Solo gaan doe ik meestal op instinct, maar je voelt wel zelf aan wanneer het zwaarste moment in de koers is.”

Iserbyt kwam in Hamme aan met een Porsche. “Het is inderdaad een leuke trend en als autofan kan ik dat zeker appreciëren”, lachte de wereldkampioen, die af en toe met een Lamborghini naar de cross komt.

Lars van der Haar: “Ben wel leider maar nog drie manches. Er kan dus nog veel gebeuren. Ga mijn wedstrijd toch vooral op Eli afstemmen.”

Lars van der Haar begint als leider van het klassement in de X2O Trofee. ‘Dat is voor mij wel het belangrijkste klasssement. Het ziet er inderdaad goed uit, maar er zijn nog drie manches te gaan en er kan dus nog veel gebeuren. Ik wil vooral mijn koers op die van Iserbyt afstemmen. Met de bonificatieseconden ben ik wel bezig, maar voor mij is het heel moeilijk om in de eerste ronden ze te pakken. Het is een leuk rondje; een beetje spelen, glibberen en glijden en hier en daar ook verraderlijk.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer