Archieffoto.© Eddy Van Ranst

Rupeltunnel op A12 in Boom volledig versperd richting Brussel na zwaar ongeval: motorrijder in levensgevaar

In Boom is de Rupeltunnel op de A12 richting Brussel zaterdagmiddag volledig versperd geraakt door een ongeval, waarbij een motorrijder zwaargewond raakte. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Het verkeer over langere afstand wordt omgeleid via de E19.

mts, nelo
Bron: BELGA

Kort voor 12.00 uur vond er in de Rupeltunnel richting Brussel een ongeval plaats tussen een motorrijder en een personenwagen. “De motorrijder raakte daarbij zwaargewond”, vertelt Jana Verdegem, woordvoerder van de federale politie. “Hij werd ter plaatse gereanimeerd en in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. In de personenwagen raakte niemand gewond.”

Door het incident is de Rupeltunnel richting Brussel volledig afgesloten. “En dat zal nog enige tijd duren”, bevestigt Verdegem. “De wegpolitie komt nog ter plaatse voor vaststellingen. Lokaal is een omleiding voorzien. Over lange afstand is het aangeraden om te rijden via de E19.”

Wie zich al in de buurt van het ongeval bevindt, moet de A12 verlaten via uitrit 9 Boom en vervolgens lokaal een bovengrondse omleiding volgen tot oprit 8 Rupel-Kanaalzone. Daar kan je de A12 weer op. Je moet wel rekening houden met lange wachttijden op dat traject.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer