© AFP

Dennis Praet scoort eerste van het seizoen en stoot door in de FA Cup, Amadou Onana en Everton krijgen koude douche in extra tijd

Een drukke speeldag in de FA Cup. Naast de stunt van de zesdeklasser Maidstone, wist Leicester zich te plaatsen voor de 1/8ste finales met Dennis Praet als maker van de 3-0 en Wout Faes op de bank. Amadou Onana en Everton kregen in de extra tijd een koude douche van Luton, waar Sambi Lokonga toen al was gewisseld.

Michael Van Damme

Leicester, met Dennis Praet voor het eerst sinds lang aan de aftrap, won met 3-0 van Birmingham en stoot door naar de 1/8ste finales van de FA Cup. De Belgische middenvelder die uit beeld is bij de Rode Duivels, scoorde na 88 minuten de 3-0 tegen Birmingham met zijn eerste treffer van het seizoen. Wout Faes bleef op de bank.

Everton-Luton was het duel tussen de Belgische middenvelders Amadou Onana en Sambi Lokonga. Die laatste werd bij Luton na 66 minuten gewisseld. Thomas Kaminski zat bij Luton op de bank. Onana speelde de wedstrijd uit en dat was een opluchting, want tijdens de match snelden de medici toe toen hij bleef liggen en behandelen even zijn knie. Maar sportief kreeg Onana een flinke opdoffer te verwerken, want Woodrow scoorde in de 96ste minuut het doelpunt van de kwalificatie voor Luton.

Amadou Onana moest even behandeld worden aan de knie, maar kon gewoon doorspelen.© AP

Brighton, met ex-Anderlecht-doelman Bart Verbruggen tussen de palen, won met 2-5 van Sheffield United.

Een emotioneel moment voor de 24-jarige Jaidon Anthony, die de score opende voor Leeds tegen Plymouth. Hij droeg zijn doelpunt op aan zijn overleden moeder.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook Leeds en Plymouth kwamen niet verder dan een 1-1-gelijkspel. In de laatste bekermatch van zaterdag haalde Newcastle het met 0-2 van Fulham dankzij treffers van Sean Longstaff (39’) en Dan Burn (61’).

Vrijdagavond wist Manchester City zich te plaatsen voor de 1/8ste finales met een zuinige 0-1-zege bij Tottenham.

Vierde ronde FA Cup

Donderdag

Bournemouth-Swansea 5-0

Vrijdag

Bristol-Nottingham Forest 0-0

Chelsea-Aston Villa 0-0

Sheffield Wednesday-Coventry 1-1

Tottenham-Manchester City 0-1

Zaterdag

Ipswich-Maidstone 1-2

Leeds-Plymouth: 1-1

Everton-Luton: 1-2

Sheffield United-Brighton: 2-5

Leicester City-Birmingham: 3-0

Fulham-Newcastle: 0-2

Zondag

West Brom-Wolverhampton

Watford-Southampton

Liverpool-Norwich

Newport-Manchester United

Liverpool-Norwich

Maandag

Blackburn-Wrexham

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer