© Boumedienne Belbachir

VIDEO. Tienkoppig Lierse maakt einde aan reeks nederlagen en pakt punt in Seraing

Lierse maakte zaterdagavond op Seraing een einde aan een reeks van vier nederlagen op rij. De Pallieters kwamen in de degradatiekraker in Luik op achterstand, maar sleepten via een strafschopdoelpunt van aanvoerder Thibaut Van Acker in een betere tweede helft alsnog een punt uit de brand.

Kurt Guldentops

Naast de langdurig geblesseerden Glenn Claes en Pieter De Schrijver ook geen Luc Marijnissen (buikspieren), Obbi Oulare (spierletsel) en Alexandre De Bruyn (vocht in knie) op du Pairay. Wel van de partij: kersvers nieuwkomer Mickaël Tirpan. Ingehaald van uit Turkije om meer vuur, lef en geloof in de geel-zwarte spelerskern te pompen. Een pure noodzaak, nadat de Pallieters het oude jaar met een zware nederlaag in Lommel hadden uitgezwaaid en 2024 met twee pittige verliezen tegen Dender en Deinze was ingestapt.

Die kwalijke tendens moest koste wat het kost doorgeknipt worden in de Vurige Stede, waar Lierse vanaf het eerste fluitsignaal het mes op de keel had staan. Al was de eerste mogelijkheid zowaar voor de Lierenaars. Sow zette zich door, Sampers knikte zijn voorzet onbezonnen naast. Aan de overzijde zoefde een plaatsbal van Douane nipt naast. Beperkte opwinding was het, in een partij die aanvankelijk goed op slot zat. Tot scheidsrechter Van Damme de thuisploeg halfweg de eerste helft de sleutel aanreikte. Soumah-Abbad ging in de grote rechthoek gretig neer in een duel met Van Acker, Douane zette de penalty om. Lierse dus op achtervolgen aangewezen. Alweer. De bezoekers toonden goede wil en wonnen gaandeweg ook meer duels, maar de schaarse mogelijkheden bleven evenwel voor de thuisploeg. Kilota katapulteerde een raket nipt naast de kruising, Lepoint schoot dan weer van dichtbij onbezonnen naast. En zo trok geel-zwart met meer balbezit, maar een achterstand de rust in.

© Boumedienne Belbachir

Negende rode kaart van het seizoen

Lierse begon snedig aan de tweede helft. Margueron moest een schot van Van Acker uit de kruising ranselen, een doelpunt van Sow werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. De opflakkering kende al gauw een stevig dipje, al werd een knal van opnieuw Van Acker nog net afgeblokt door een lokaal lichaam. Het gaf de bezoekers moed en hoop op de gelijkmaker en die volgde een kwartier van het einde. Sow sloop de zestienmeter in en ging gretig neer na een licht contact met Tshibuabua. Van Acker zette de strafschop feilloos om. Een slotoffensief van Lierse leek in de maak, maar kreeg meteen een flinke knauw. Want de twee minuten eerder ingevallen Daan Vekemans kreeg meteen een rode kaart onder de neus geduwd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor de Lierenaars werd het dan plots overleven in de resterende speeltijd. Al was de reactie van Seraing lauw en ordeloos. Voor de Pallieters komt er zo een einde aan een reeks van vier nederlagen op rij en brengt het fel bevochten punt in Seraing opnieuw wat meer vertrouwen en hoop. Al belooft de weg naar een verlengd verblijf in de Challenger Pro League nog lang te worden voor geel-zwart.

© Boumedienne Belbachir

Seraing - Lierse (1-1)

SERAING: Margueron, Ndiaye, Tshibuabua, Droehnle, Kilota (88’ Segbe), Kébé, Cachbach (68’ Raillot), Lepoint, Soumah-Abbad (80’ Serwy), Douane, Fall.

LIERSE: Teunckens, Tirpan, Nkaka, Boone, Poelmans, Brebels (76’ Vekemans), Van Acker, Van Dessel, Schouterden, Sow (76’ Seda), Sampers (64’ Ocansey).

DOELPUNTEN: 21’ Fall (strafschop) 1-0, 76’ Van Acker (strafschop) 1-1

GELE KAARTEN: 20’ Brebels, 56’ Sow, 67’ Tirpan, 86’ Kébé.

RODE KAARTEN: 78’ Vekemans.

SCHEIDSRECHTER: Van Damme.

TOESCHOUWERS: 600.

MEER OVER Challenger Pro League

Meer sportnieuws