Ga naar de inhoud

Angola op een drafje naar kwartfinales van Afrika Cup, ook Nigeria stoot door na zege tegen Kameroen

za 27 januari 2024 21:47

Angola heeft zich zaterdagavond geplaatst voor kwartfinales van de Afrika Cup na 3-0 winst tegen Namibië. Ook Nigeria staat bij de laatste 8, ten koste van Kameroen.

Na amper 17 minuten moest Angola al met zijn tienen voort na een rode kaart voor doelman Neblu. Desondanks kwamen de Angolezen toch op voorsprong toen Gelson Dala in de 38e minuut raak trof.

Amper twee minuten later zag Namibië zijn overtal wegvallen na een tweede gele kaart voor Lubeni Haukongo.

De Namibiërs zakten vervolgens helemaal door het ijs en slikten voor de rust zelfs nog een 2e doelpunt. Gelson Dala was opnieuw de afwerker met dienst.

In de 2e helft sloeg Mabululu iets voorbij het uur Namibië definitief knock-out met de 3-0.

Nigeria knikkert Kameroen uit het toernooi

In de kwartfinales neemt Angola het op tegen Nigeria, dat Kameroen met 2-0 versloeg. Atalanta-aanvaller Ademola Lookman was de man van de match met 2 doelpunten.

Raphael Onyedika (Club Brugge) en Alhassan Yusuf (Antwerp) bleven op de bank bij Nigeria.

Nigeria jaagt op zijn 4e eindzege in de Afrika Cup. Het won het toernooi eerder al in 1980, 1994 en 2013.

Afrika Cup 2023: eindfase