© vier, rr

Karen Damen wil minder shoppen, maar haar truc is eerder pijnlijk

Vervelende gewoontes raak je niet zomaar kwijt. Omdat Karen Damen (42) en haar lotgenoten in Perfect ook willen ‘consuminderen’, probeert ze een polsband uit die een elektrische schok geeft bij ‘ongewenst gedrag’.

tdl

Hoe minder je hebt, hoe gelukkiger je wordt: dat is kort door de bocht de filosofie die Karen Damen wil nastreven. Ze probeert haar huis op te ruimen volgens de methode van de Japanse Marie Kondo: als je er niet gelukkig van wordt, gooi het dan weg. Omdat ook Gilles Van Bouwel zijn kleerkast wil uitmesten, roept hij de hulp van Karen in. Die is zelf geen heldin als het gaat om weggooien, maar ze slaagt er toch in om behoorlijk wat kleren van Gilles definitief uit de kast te halen.

 

Probleem: Gilles heeft T-shirts tekort, dus moet er weer gewinkeld worden. Dat helpt niet echt om te consuminderen, maar Karen heeft de oplossing: de Pavlok, een polsband die elektrische schokken afgeeft bij ‘ongewenst gedrag’ van de drager. Roken, nagelbijten, je hoofdhuid krabben, te lang stilzitten, ongezond eten: met de Pavlok zou je elke slechte gewoonte uit de wereld kunnen helpen.

Wie de polsband draagt, moet zichzelf een shock geven via zijn smartphone of via een drukknop. Op die manier zou je de slechte gewoonte kwijtraken omdat de beloning wegvalt. Karen laat de polsband tijdens het winkelen bedienen door Gilles, die er meer dan haar lief is gebruik van maakt.

Terwijl John Crombez zijn vierde rookvrije week ingaat, Niels Albert met zijn vriendin het lopen met een parachute uittest en Goedele Liekens een ‘digitale detox’ op poten probeert te zetten, organiseert Karen een nachtje kamperen “om terug naar de basis te gaan”. Elke deelnemer mag maar vijf kilo bagage meenemen.

INFO

Perfect, donderdag 11 mei om 20.35 uur op Vier

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer