© Photo News

Boze FIFA-voorzitter haalt mosterd bij Donald Trump: “Kritiek op ons is fake news”

Tijdens een congres van de FIFA in Bahrein haalde voorzitter Gianni Infantino flink uit naar critici van de organisatie. De negatieve berichten over de FIFA zouden “nepberichten” zijn. “FIFA-bashing is een nationale sport geworden”, aldus Infantino.

tmms

Infantino drukte het publiek op het hart dat de FIFA wel degelijk veranderd is. “Wij zijn nieuwe mensen en reageren niet met woorden, maar met daden.” Hij voegde er nog aan toe dat de vernieuwde FIFA geen dictatuur, maar een democratie is. “Als er iemand in deze zaal nog denkt dat hij het voetbal kan misbruiken om zich te verrijken, mag hij nu het voetbal verlaten”, zei Infantino.

De organisatie kreeg de afgelopen dagen heel wat kritiek voor hun beslissing om de mandaten van twee topmannen van de ethische commissie niet te vernieuwen. Zij waren verantwoordelijk voor het onderzoek dat leidde tot het ontslag van Sepp Blatter en Michel Platini. Eén van die topmannen noemde de beslissing “een tegenslag in de strijd tegen corruptie.”

De meest recente kritiek op de FIFA kwam er nadat Hans-Joachim Eckert en Cornel Borbély moesten opstappen als toplui van de ethische commissie van de FIFA. Beide mannen, die samen tientallen bestuurders veroordeelden voor corruptie, hoopten op een verlenging van hun mandaat maar werden deze week door de Raad van Bestuur van de FIFA bedankt voor bewezen diensten

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer