Tot 22 graden, maar erna buien met lokaal onweer

Het is de komende dagen uitkijken voor onweer. Het wordt al donderdagnamiddag onstabiel met eerste enkele plaatselijke buien die later kunnen uitgroeien tot onweersbuien. De kans op onweer is volgens het KMI het grootst in het noordwesten en langs de zuidflank van de Ardennen. De maxima schommelen tussen 17 of 18 graden in Hoog-België en 20 tot 22 graden in andere streken.

Donderdagavond is het wisselend tot zwaarbewolkt met buien en plaatselijk kans op onweer. De rest van de nacht is het betrokken. Het KMI verwacht nog buien die naar de ochtend toe af en toe pittig kunnen zijn maar de kans op onweer verdwijnt. Het blijf wel zacht onder de wolken: de minima liggen tussen 10 of 11 graden in Hoog-België en 12 of 13 graden in de andere streken. De wind krijgt geleidelijk overal een zuidelijke richting en wakkert aan naar matig.

Vrijdagvoormiddag is het zwaarbewolkt tot betrokken met af en toe regen. Vanaf de Franse grens wordt het tijdelijk droger met opklaringen maar in de loop van de namiddag en avond verwachten we opnieuw buien met plaatselijk kans op onweer. De maxima liggen rond 17 graden aan zee en in Hoog-België, elders bereiken we 19 tot 21 graden. De wind waait matig uit zuid- tot zuidwestelijke richtingen, ruimt tijdelijk naar west tot zuidwest, en wordt op het einde van de dag zwak.

Pittige buien

Vrijdagavond kunnen er nog enkele pittige buien vallen met plaatselijk kans op onweer. ‘s Nachts blijft het wisselvallig maar worden de buien minder intens en minder talrijk. Tussendoor krijgen we enkele opklaringen. Minima van 9 tot 13 graden bij een zwakke tot matige wind uit zuidzuidwest.

Zaterdagochtend is het wisselend tot zwaarbewolkt met kans op een enkele bui. Later wordt het onstabiel met hier en daar enkele buien en kans op onweer. Het wordt warm: de maxima liggen tussen 15 of 16 graden op de Ardense hoogten en 19 tot plaatselijk 21 graden in het centrum. De wind waait matig uit zuidwest.

Zondag is het eerst droog met opklaringen. Overdag neemt de bewolking echter snel toe vanaf de kust en trekt een regenzone geleidelijk afzwakkend van west naar oost over het land. In het uiterste oosten wordt de eerste regen mogelijk voorafgegaan door een (onweers)bui. Maxima van 15 tot 21 graden bij een matige zuidwestenwind.

Gesluierde zon

Maandag wordt het weer gunstig beïnvloed door een hogedrukgebied maar bereikt een zwak warmtefront het westen van het land. De dag begint onder een gesluierde zon. Later neemt de bewolking toe maar blijft het droog. Aan zee kan na de middag wel wat gedruppel vallen. Maxima van 15 graden in Hoog-België tot 19 graden in het centrum.

Dinsdag en woensdag blijft het overwegend droog met afwisselend zonnige en bewolkte perioden. Het kwik klimt opnieuw boven de 20 graden. Donderdag wordt het minder mooi op de nadering van een actieve regen- en onweerszone.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER