Politie verspreidt opsporingsbericht naar vier “belangrijke getuigen” van drievoudige moord in Kessel-Lo

© Belgian Federal Police

De politie verspreidt op vraag van de onderzoeksrechter en het parket een opsporingsbericht naar een wandelaar en drie fietsers die in de buurt waren toen in Kessel-Lo in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 juni 2022 een drievoudige moord plaatshad.

mts

Op 11 juni 2022 werden thuis in de Zavelstraat in Kessel-Lo de lichamen gevonden van Anita (57), haar zoon Wesley (23) en huisgenoot Rikki (47). De drie waren afgemaakt met mes­steken. Met zijn laatste krachten kon Rikki nog de hulpdiensten bellen. Toen die arriveerden, was ook Rikki overleden. Van de dader(s) was er geen spoor. Inmiddels zit er in het onderzoek één verdachte in voorlopige hechtenis.

Vermoedelijk zijn de dader of daders van de moord in de Zavelstraat in Kessel-Lo via de achtertuinen en de bossen weggelopen van de plaats van de feiten, aldus de politie. Die vluchtroute leidt naar het Heidebloempad en de Bovenloweg.

Op de Bovenloweg wandelde een man rond het tijdstip van de feiten. Hij heeft een witte huidskleur, is stevig gebouwd en heeft kortgeschoren haar. Hij stapt met een stevige tred. Op de binnenkant van zijn rechteronderarm heeft hij een zwarte verkleuring, mogelijk een tatoeage.

© Belgian Federal Police

Hij droeg een donkere broek, een donkere jas met opgestroopte mouwen en lichtkleurige sneakers met centraal aan de zijkant en de achterkant een zwarte tekening en achteraan ook een klein, reflecterend stuk. Hij droeg ook een donkere hoofdtelefoon.

De eerste fietser reed rond 2.00 uur door de Zavelstraat, komende vanaf de Platte Lostraat. De tweede fietser volgde niet veel later dezelfde route.

Rond 3.30 uur reed een derde fietser door de Zavelstraat tot het kruispunt met de Wolvenstraat. Daar keerde de man om, keek hij nog even op zijn gsm en reed hij terug door de Zavelstraat.

Als u zichzelf of anderen in deze personen herkent, vraagt de politie contact op te nemen via het gratis nummer 0800 30 300 (of vanuit het buitenland: +32 2 544 44 88).

De politie is ook op zoek naar mensen die in de nacht van 10 op 11 juni 2022, of de dagen ervoor of erna, iets verdachts hebben opgemerkt in de omgeving van de Zavelstraat. Hebt u voertuigen, personen of verdachte handelingen gezien of hebt u een voorwerp gevonden, neem dan contact op met de politie. Elk detail kan belangrijk zijn, klinkt het.

(Tekst gaat verder onder de video en foto’s)

© Belgian Federal Police

© Belgian Federal Police

© Belgian Federal Police

© Belgian Federal Police

Meerdere arrestaties

In het onderzoek naar de moorden werden al verschillende personen gearresteerd. Twee dagen na de feiten, op 13 juni 2022, werden twee personen opgepakt voor verhoor, maar die twee mensen werden nog dezelfde dag vrijgelaten en niet in verdenking gesteld.

Begin augustus 2022 werd dan een 23-jarige bewoner van de Zavelstraat meegenomen voor verhoor, maar ook hij werd na dat verhoor opnieuw in vrijheid gesteld.

Op 15 september 2022 werd dezelfde 23-jarige man opnieuw opgepakt, en ditmaal onder aanhoudingsbevel geplaatst voor moord. Eind november 2022 werd hij door de kamer van inbeschuldigingstelling al onder elektronisch toezicht geplaatst, en in maart 2023 werd de man volledig vrijgelaten.

Midden november werd dan een nieuwe, 38-jarige verdachte opgepakt en onder aanhoudingsbevel geplaatst. De Leuvense raadkamer verlengde afgelopen vrijdag nog zijn voorlopige hechtenis. Volgens zijn advocaat ontkent de man elke betrokkenheid bij de moorden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen