© BELGA

Mathieu van der Poel verklaart zijn goede band met Remco Evenepoel: “Ook hij krijgt niet altijd media-aandacht in positieve zin”

Dat Mathieu van der Poel en Remco Evenepoel goede maatjes zijn, is intussen geen geheim meer. Beide wielervedettes trainen geregeld samen en daar is een goede reden voor. Ze kunnen het uitstekend met elkaar vinden.

Maarten Vanhoof
Bron: Humo

In een interview met weekblad Humo had Van der Poel het over zijn bromance met Evenepoel. “Ik weet niet waarom het zo goed klikt tussen ons. Het is niet dat we veel gedeelde interesses hebben: hij crost niet. Ook Remco krijgt, zeker in België, nog veel meer mediabelangstelling dan ik. En niet altijd in positieve zin.”

Maar één passie delen ze wel: zich amuseren op de fiets. “We maken veel plezier. Misschien helpt het dat we geen rechtstreekse concurrenten zijn. We hebben al afgesproken dat ik de Ronde van Vlaanderen eens een jaartje zal overslaan als hij zijn kans wil wagen. Op voorwaarde dat Remco dan Luik-Bastenaken-Luik skipt.”

Een maand geleden verklaarde Van der Poel nog waarom hij diezelfde band niet heeft met Wout van Aert. “We zijn al rivalen sinds we nog heel jong waren. We zullen altijd in dezelfde zin genoemd worden. Ik denk dat we elkaar ook dankbaar moeten zijn omdat we elkaar zo gepusht hebben. Je weet altijd dat je 110 procent moet zijn om Wout te kloppen, zowel in het veld als op de weg. Hij is een zeer lastige tegenstander, maar er is altijd respect geweest tussen ons.”

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen