Jinnih Beels in De Zevende Dag

Antwerpse schepen Jinnih Beels na "Expeditie Groenland": "Na verkiezingen willen mijn gezin en ik niet langer apart leven"

Hoewel de heimwee en het schuldgevoel naar haar zoon en man te sterk was tijdens het programma "De expeditie: Groenland", staat Jinnih Beels (Vooruit) nog steeds achter haar keuze om apart te leven. Haar politieke carrière verplicht haar om in Antwerpen te blijven, terwijl haar gezin in Westerlo woont. "Maar als ik opnieuw verkozen word als schepen of burgemeester van Antwerpen, willen we het anders aanpakken."

Verbaasd is politica Jinnih Beels (Vooruit) dat er zoveel aandacht gaat naar haar passage in het programma "De Expeditie: Groenland" op Play4. Daar beslist ze al snel om terug naar huis te keren. De heimwee naar haar gezin is te groot, vertelt ze daar.  

Een andere opvallende ontboezeming die Beels deed, is dat ze 6 jaar geleden haar gezin achterliet in Westerlo en zelf in Antwerpen ging wonen om daar schepen te worden. "Ik voel stilaan dat het een prijs is die ik betaal waarvan ik niet 100 procent overtuigd ben dat ik hem graag betaal", zei ze daarover in het programma.

Emotioneel versus politiek

De beslissing heeft dan ook een grote impact op haar gezinsleven. "Ik dacht altijd dat ik elk vrij moment bij hen zou kunnen spenderen, maar daar zat ik mis", vertelt Beels openhartig in "De Zevende Dag". "Ik smijt me volledig en vergeet de rest dan. Ik ben met plezier elke dag bezig met de inwoners en de stad, maar dat vraagt heel veel tijd."  

Tijd die ze niet kan spenderen met haar zoon, die nog maar 11 jaar is wanneer Beels verhuist. "Tuurlijk wilde hij niet dat ik vertrok, maar ik heb het toch gedaan. Hij heeft nooit een keuze gehad." Beels weet dat hij het er moeilijk mee heeft gehad, maar denkt wel dat hij het beter kan plaatsen nu hij 6 jaar ouder is. "Maar er zijn nog heel veel zaken tussen ons die we nog niet op tafel hebben gegooid."

BEKIJK - Jinnih Beels vertelt hoe ze "De expeditie: Groenland" heeft beleefd en wat dat betekent voor haar toekomst als schepen in Antwerpen:

Videospeler inladen...

Ze probeert op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen in Westerlo door elke dag te bellen en berichten te sturen naar haar gezin. Net het feit dat dat niet meer kon tijdens "De expeditie: Groenland", heeft haar overhaald om terug naar huis te keren. "Ik heb wel nood aan een minimum. Een teken van leven is voor mij voldoende om verder te gaan."  

Als de kiezer beslist dat ik de stad opnieuw mag dienen, zullen we als gezin herenigd worden in Antwerpen

Jinnih Beels, Vooruit

Emotioneel gezien niet onbegrijpelijk, maar de politieke wereld vraagt zich wel af of Beels nog volop voor haar taak gaat en zal gaan (ze is lijsttrekker voor Vooruit in Antwerpen, red.) als het zo'n impact heeft op haar.  

"Als ik het niet voor 100 procent meende, zou ik het niet aanvaard hebben om lijsttrekker te zijn." Wat als ze kan kiezen tussen een plaats in de Kamer, waarvoor ze niet gedomicilieerd moet staan in Antwerpen, of schepen of burgemeester in Antwerpen? "De stad krijgt altijd voorrang. Ik ben erg verbonden met mijn stad, het is de reden dat ik in de politiek ging."

Gezin mee naar Antwerpen?

Als ze voldoende stemmen heeft, zal ze dus opnieuw 6 jaar kiezen voor Antwerpen. Kan haar gezin daarmee leven? "Zij waren degene die me aansporen om verder te doen. Ze steunen me en zouden het zonde vinden als ik ermee zou stoppen, net omdat mijn job zo zinvol is."

Opnieuw 6 jaar gescheiden leven is wel voor niemand nog een optie. "De enige oplossing is dat we opnieuw samen gaan wonen. Als de kiezer dus beslist dat ik de stad opnieuw mag dienen, zullen we als gezin herenigd worden in Antwerpen."

Meest gelezen