Nikolas Kokovlis/NurPhoto

Hulplijn Stop It Now! vanaf maart elke dag beschikbaar

Binnenkort is de hulplijn Stop It Now! dagelijks beschikbaar. Dat schrijft De Zondag. Bij Stop It Now! kunnen mensen terecht die zich zorgen maken over hun seksuele gevoelens voor minderjarigen. Ook hun naasten kunnen de hulplijn contacteren.

De hulplijn Stop it Now! is momenteel maar drie dagen per week beschikbaar. "Wij zeggen al jaren dat de hulplijn te beperkt open was", zegt Minne De Boeck van Stop It Now!. De middelen daarvoor komen er nu. "Vanaf maart zullen we elke weekdag beschikbaar zijn, zowel telefonisch als via chat. 

En die hulp zal welkom zijn voor heel wat mensen. Vorig jaar werd de hulplijn ruim 900 keer gecontacteerd. Dat is een kwart meer dan een jaar eerder. Die stijging heeft volgens De Boeck onder andere te maken met de actualiteit.

Ze verwijst daarbij naar de zaak-Sven Pichal, maar ook de VRT-documentaire "Godvergeten", over misbruik in de kerk. "We merken dat dat een impact heeft op het aantal en het soort vragen."

"Als er bijvoorbeeld een zaak in de actualiteit komt waarbij iemand misbruikbeelden van minderjarigen heeft gekeken, zien we een stijging van de hulpvragen van mensen die bezorgd zijn over hun kijkgedrag en potentieel gedrag dat zich op de grens begeeft."

(Potentiële) plegers van seksueel grensoverschrijdend gedrag naar minderjarigen kunnen Stop It Now! contacteren voor een luisterend oor, advies en ondersteuning. Ook naasten kunnen er terecht. Dat kan via de site, op het nummer 0800 200 50 of via vragen@stopitnow.be. 

Meest gelezen