Decospan Menen kon het Roeselare in de tweede set nog moeilijk maken.© VDB

VOLLEYBALLOTTO VOLLEY LEAGUE DECOSPAN MENEN - KNACK ROESELARE 0-3

Thiemen Ocket krijgt met Decospan Menen pak slaag van buur Roeselare: “We moeten ons optrekken aan die betere tweede set”

MENEN -

In een wat spankracht betreft zwaar tegenvallende West-Vlaamse derby, hield Menen het zaterdagavond in eigen zaal amper iets langer dan een uurtje vol tegen de veel te sterke leider Roeselare. “Uiteraard is er ontgoocheling dat we niet meer konden brengen in de derby”, zegt Thiemen Ocket.

Ivan D'Hoop

Hoe, en vooral of Decospan Menen de play-offs zal halen wordt een steeds groter vraagteken. Niet dat puntenwinst per se moest tegen de veel sterkere buur, maar als Menen alsnog naar een plaats in de top zes wil opklimmen, dan zal er toch uit een ander vaatje moeten worden getapt. Assistent-trainer Jelle Sinnesael van Menen had Roeselare in een gewijzigde opstelling verwacht, maar bij Knack vonden ze tactische spelletjes met het oog op de bekerfinale blijkbaar onnodig. Enkel Seppe Rotty bleef langs de kant en werd vervangen door de latere ‘Star of the Game’ Simon Plaskie.

Directe impact

De thuisploeg werd in de eerste set met veelzeggende tussenstanden (3-8, 8-16 en 10-20) van het eigen terrein geveegd. Coach Frank Depestele greep in. Met Thiemen Ocket aan de pas en Eliot De Vleeschhauwer op de opposite in plaats van Seppe Van Hoyweghen en Anes Perezic, kwam er wel enige spankracht in de wedstrijd. “We hadden die tweede set zelfs kunnen winnen”, stelt Thiemen Ocket overtuigd. “We serveerden beter, onze receptie was secuurder en we kwamen er aanvallend vlotter door. Het is niet aan mij om te zeggen in welke mate ikzelf bijdroeg tot die ommekeer, maar ik kreeg achteraf toch lovende woorden over mijn inbreng. Bij 20-20 kwam onze ex-ploegmaat Seppe Rotty bij Knack op de opposite in plaats van de Mexicaan Diego Gonzales. Met direct een ace en twee aanvallen sloeg hij letterlijk onze hoop op setwinst en een terugkeer in de match aan diggelen. In de derde set werden we opnieuw gedomineerd door een oppermachtig Roeselare.”

“Uiteraard is er ontgoocheling dat we niet meer konden brengen in de derby, maar we moeten ons toch optrekken aan die betere tweede set”, besluit Ocket. “Direct focussen op de competitiematch thuis tegen Achel volgende woensdag is de opdracht. Puntenwinst wordt dringender en dringender. De druk stijgt, want tegen Achel is het echt van moeten.”

© VDB

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer