Pharrell Williams.© AFP

Geen gewone biopic, maar in Lego: Zanger Pharrell Williams laat zijn leven verfilmen

Je bent pas een echte legende als ze een film over je maken. Pharrell Williams is de nieuwste celebrity wiens doen en laten een versie krijgt op het witte doek.

Het was de uitdrukkelijke wens van de Amerikaanse zanger om geen traditionele biopic te maken. De inmiddels 50 jaar geworden zanger van Happy klopte aan bij de Lego Group om met hen in zee te gaan, en daar hapten ze onmiddellijk toe.

Het Deense bedrijf dat al decennia de kleurrijke bouwstenen maakt, is volop bezig met de realisatie van Piece by piece, de film die tegen 11 oktober in de zalen komt. Morgan Neville, de Oscarwinnende regisseur van 20 Feet from stardom, ontfermt zich over deze Pharrell-film.

Ondertussen is er al een filmposter vrijgegeven die fans warm moet maken. “Ik had nooit kunnen denken dat spelen met legosteentjes als kind zou uitdraaien in een film over mijn leven in Lego”, lacht dertienvoudig Grammy-winnaar Pharrell. “Het is het zoveelste bewijs dat alles mogelijk is.” Door te kiezen voor een legofilm, zou er volgens Williams ruimte overblijven voor “interpretatie en verbeelding.” Het is niet duidelijk of er tegen de filmrelease ook nieuwe muziek verschijnt. Zijn hitperiode ligt alweer tien jaar achter ons.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(tove)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER