2 - 1
90+8'
90+8'
3 - 1

KV Mechelen heeft een felbevochten driepunter veroverd Achter de Kazerne tegen RWDM. De bezoekers uit Molenbeek vielen al na enkele minuten met 10, maar kraakten niet. De 1-0 van Pflücke werd uitgewist en pas in de toegevoegde tijd ging KVM erop en erover. Schoofs toverde een pareltje uit zijn voeten, Pflücke zette de eindstand vast.

KV Mechelen-RWDM in een notendop:

• Sleutelmoment: Bij 0-0 claimt heel RWDM een strafschop voor hands van Hairemans in de zestien. Scheidsrechter Staessens gaat naar de beelden kijken, maar oordeelt verrassend niet in het voordeel van de Brusselaars.

• Man van de Match: In de eerste helft lukt het niet voor Patrick Pflücke om de weg naar het doel te vinden, na rust breekt hij de ban voor KV Mechelen met een fraaie plaatsbal.

• Opvallende statistiek: 6 op 6 voor KV Mechelen is al van november geleden. Toen klopte Malinwa achtereenvolgens Charleroi en KV Kortrijk.

Reine-Adélaïde mag meteen gaan douchen

Voor RWDM kon de wedstrijd Achter de Kazerne niet slechter beginnen. Na amper drie minuten ging Reine-Adélaïde vol door op de enkel van Lauberbach, goed voor een rode kaart nog voor de wedstrijd goed en wel begonnen was.

Met een mannetje meer domineerde KV Mechelen de hele eerste helft. Via Pflücke was het twee keer gevaarlijk. De Duitser mikte eerst op Defourny en niet veel later ging een knappe omhaal net naast.

Ook Mrabti, die voorlangs kopte, en Schoofs, die de paal likte, konden het Mechelse overwicht niet in een doelpunt omzetten.

RWDM krijgt geen penalty, Schoofs zorgt voor delirium

Van hetzelfde laken een pak na rust. Pflücke, weer hij, raakte weer niet voorbij Defourny vanop afstand, zijn landgenoot Lauberbach faalde tot twee keer toe vlak voor doel.

RWDM hoorde het kraken in alle voegen, maar het kon zowaar op voorsprong komen vanaf de stip. Althans dat dacht iedereen toen scheidsrechter Staessens naar het scherm werd geroepen voor hands van Geoffry Hairemans in de zestien. De wedstrijdleider besliste vervolgens verrassend om de bezoekers geen penalty toe te kennen.

De thuisploeg kwam goed weg en meteen daarna was het aan de overkant eindelijk raak. Uitblinker Pflücke bekroonde zijn wedstrijd met een prinsheerlijke plaatsbal.

Het moeilijkste leek gedaan voor KVM, dat meteen de score verdubbelde. Mrabti rondde netjes af, maar in de voorbereiding stond Pflücke nipt buitenspel. RWDM leefde nog, meer nog: het kwam via invaller Mboup onverdiend op gelijke hoogte.

Wat volgde was een knotsgek slot met aanvoerder Rob Schoofs in de hoofdrol. Eerst bezorgde hij KV Mechelen met een prachtig schot de verdiende zege in minuut 96, waarna hij Pflücke op de counter ook nog de 3-1 voorschotelde.

• Rob Schoofs: "Het was een geweldige wedstrijd, ook om te bekijken, denk ik. Na drie minuten zaten we in een zetel, maar het was toch lastig om te scoren. Dat is pas laat gelukt en dan geven we het nog bijna weg ook. Op het einde dan toch nog winnen na zo'n doelpunt, dat is geweldig. Bij de 1-1 zakte de grond toch weer weg onder onze voeten, maar gelukkig viel de bal toch nog goed in de bovenhoek. Ik had al een paar keer geprobeerd, maar het was alles of niets en ik zag hem er net op tijd invallen. Prachtig."

• Besnik Hasi: "Het was geen wedstrijd voor hartpatiënten. We kwamen vroeg tegen 10 man te staan, maar zo'n wedstrijden zijn nooit gemakkelijk. We hadden controle, maar stonden niet goed en bleven op hun blok stuiten. Aan de rust hebben we bijgestuurd en deden we het moeilijkste: scoren. Nadien trokken we terug en mogen we nog blij zijn dat we niet op achterstand komen. De manier was niet belangrijk, de drie punten wel. Het is fantastisch voor de jongens, want het was niet gemakkelijk."

De handsbal van Hairemans:

Fase per fase

90+9' tweede helft
90+9'

Einde!

De wedstrijd is meteen ook afgelopen. Achter de Kazerne viert, want KV Mechelen wint met 3-1 van RWDM en kan stilaan naar boven in plaats van naar onder kijken in het klassement. De Brusselaars blijven achter met 0 punten en zakken naar een degradatieplaats.

90+9'

Kers op de taart

De doelman van RWDM wordt niet bereikt en op de counter maakt Pflücke er nog 3-1 van door in een leeg doel netjes binnen te mikken. KV Mechelen begint aan 2024 met 6 op 6.

90+8'
90+7'

RWDM krijgt nog een vrije trap en dat is het signaal voor Defourny om mee naar voren te trekken.

90+6'

De vreugde-uitbarsting in het AFAS Stadion is immens. Wat een kippenvelmoment voor de Mechelse aanvoerder.

90+6'
goal
Rob Schoofs
KV Mechelen
90+5'

Fenomenale goal van Schoofs

Diep in de toegevoegde tijd trekt aanvoerder Schoofs zijn team toch nog over de streep met een fenomenale en onhoudbare knal. Mechelen gaat deze wedstrijd oververdiend met 2-1 winnen.

90+5'

Sampaio viert zijn verdedigende actie richting het Mechelse publiek en krijgt daar een gele kaart én bierdouche voor. Staessens blust het brandje met een gesprek met de twee aanvoerders.

90+4'

Daar is de thuisploeg nog een keer. Soelle Soelle brengt voor doel na een knappe run, maar vindt daar geen medemaat.

90+2'

Coucke voorkomt nederlaag

Daar is zowaar RWDM nog een keer via Sarr. Coucke houdt met een beenveeg de 1-2 van het bord.

90+1'

De toegevoegde tijd is begonnen. Er komen minstens 7 minuten bij en dat nieuws wordt op applaus onthaald.

90+1'
90+1'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
90'
89'

Wat zit er nog in de Mechelse tank? Nog een minuut of 5 hebben de jongens van Hasi om alsnog te winnen.