© AFP

Supporters Wolverhampton en West Brom maken het te bont in FA Cup, West-Brom-speler gaat familie redden uit tribune

Behoorlijk wat opschudding tijdens de zestiende finales van de Engelse FA Cup tussen West Bromwich Albion en Wolverhampton. De supporters van de tweedeklasser maakten namelijk behoorlijk wat amok en probeerden op verschillende manieren het veld te bestormen. Bekijk hieronder de beelden.

Marnix Taes

De scheidsrechter zag zich genoodzaakt om de ontmoeting zo’n halfuur stil te leggen. Na de tweede goal van Matheus Cunha in de 78e minuut gingen de poppen aan het dansen. Een gevecht brak uit, waarbij politie en veiligheidsagenten moesten tussenkomen. Mensen renden het veld op, een man werd geëvacueerd met bloed op zijn gezicht en verdediger Kyle Bartley kwam zijn familieleden in veiligheid brengen. Eerder in het duel was een speler van Wolverhampton ook al het mikpunt van projectielen.

“We gaan deze serieuze incidenten onderzoeken en gepaste maatregelen nemen”, reageerde de Engelse voetbalbond FA, dat de gebeurtenissen verder als “compleet onaanvaardbaar, gevaarlijk en onvergeeflijk” bestempelde.

Eerstklasser Wolves won uiteindelijk het pleit met 0-2 na goals van Pedro Neto en Mateus Cunha.

Het was de eerste keer sinds 2012 dat de rivaliserende clubs uit de West Midlands het tegen elkaar opnamen in de Black Country derby.

© AFP

© Action Images via Reuters

© Action Images via Reuters

© AFP

© REUTERS

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer