stadion
Kehrwegstadion
toeschouwers
3146

Antwerp lijdt dure nederlaag in Eupen na defensief gestuntel en penaltymisser Janssen

zo 28 januari 2024 16:27
  1. 30' - Doelpunt - Brandon Baiye (1 - 0)
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
30'
Brandon Baiye
30'
1 - 0

Antwerp is brutaal uit zijn feestroes ontwaakt. Op bezoek bij Eupen incasseerde de onherkenbare landskampioen een bijzonder dure nederlaag. Op het halfuur zorgde defensief geklungel voor een achterstand. Vincent Janssen liet nadien met een penaltymisser dé kans op de gelijkmaker liggen.

Eupen-Antwerp kort samengevat:

• Sleutelmoment: Twintig minuten voor tijd krijgt Vincent Janssen dé kans om Antwerp langszij te trappen vanaf de stip. De Nederlander faalt (opnieuw) en de bezoekers maken niet meer gelijk.

• Man van de Match: De kans is groot dat Antwerp-invaller Ondrejka volgende woensdag in de basis staat tegen Standard. In amper een paar minuten werd hij de beste man op het veld.

• Opvallende statistiek: Voor het eerst in de geschiedenis wint Eupen van Antwerp voor eigen volk op het hoogste niveau.

Inspiratieloos Antwerp

Met de 19-jarige Milan Smits, zoon van ex-prof Bjorn Smits, tussen de lijnen als vervanger van de vertrokken Arthur Vermeeren probeerde Antwerp de goede lijn door te trekken Am Kehrweg.

Voor de rust acteerde de landskampioen werkelijk onherkenbaar. Het was zowaar KAS Eupen dat vanop afstand het gevaarlijkst was met enkele schotjes van Möhwald.

Op het halfuur werd het Eupense overwicht ook in een doelpunt omgezet. Baiye was er in de zestien als de kippen bij om een hoekschop die bleef hangen in doel te duwen.

Wedstrijdleider De Cremer had eerst een fout op doelman Jean Butez, maar kwam tot inkeer na het bekijken van de beelden langs de zijlijn.

Janssen faalt opnieuw vanaf de stip

Pas na de koffie schoot de landskampioen een beetje wakker. De thuisploeg werd teruggeduwd richting eigen zestien, maar echt gevaarlijk was Antwerp nu ook weer niet.

Dik twintig minuten voor tijd kreeg het vanaf de stip dé kans om langszij te komen. Vincent Janssen ging graag neer in de zestien en eiste ook zelf de bal op. Voor de derde keer dit seizoen - niemand in Europa doet slechter -  miste de Nederlander.

Daarna was het wachten tot invaller Ondrejka zijn duivels ontbond. In amper een paar minuten tijd ontpopte de Zweed zich tot de beste Antwerpenaar met een plaatsbal op de paal en een schot net naast.

Ook een flauwe vrije trap van Toby Alderweireld in de 100e minuut ging er niet in en zo laat Antwerp een kans liggen dichter bij de top 4 te komen.

Fase per fase

90+12'

Ze vieren de zege zowaar alsof de redding al een feit is, maar zo'n vaart loopt het uiteraard nog niet.

Bert Sterckx op Radio 1
90+12'

Feest Am Kehrweg

De spanning was tot het einde te snijden, maar de stuntzege is binnen voor Eupen. Het vloert zowaar landskampioen Antwerp met 1-0, een score die al tijdens de rust op het bord stond.

90+11' tweede helft
90+11'

Slordige Alderweireld

Het is toch Alderweireld die het probeert met een balletje onder de muur, maar het zwakke schotje raakt niet tot bij Slonina. Het zit erop Am Kehrweg.

90+10'

Janssen heeft de bal opgeëist. Lukt het de Nederlander wel vanop afstand?

90+9'

In de 99e minuut komt er zowaar nog een vrije trap voor Antwerp na hands op de rand van de zestien. De Eupense bank is woest dat er mag doorgespeeld worden.

90+8'

Bataille verstuurt nog maar eens een lange bal, opnieuw plukt Slonina. Het is voorbij voor de bezoekers.

90+8'

Wat een pijnlijke nederlaag voor Antwerp.

90+7'

Slonina torent nog boven iedereen uit op een voorzet van Doumbia. Het lijkt er niet meer in te zitten voor Antwerp.

90+6'

Nog drie minuten en de drie punten zijn binnen voor Eupen, dat zich na rust toch beperkte tot verdedigen.

90+4'

Dan toch nog een bal tussen de palen na rust van Eupen. Butez heeft geen probleem met het harde schot van Pantovic.

90+4'

Ondrejka opnieuw

Daar is Ondrejka nog een keer en opnieuw komt hij dichtbij de 1-1. Nu gaat het schot van de Zweed maar net naast.