VIDEO. Milan Menten gaat zwaar tegen de vlakte in Franse openingskoers, maar gaat als bij wonder niet over de vangrail

De GP La Marseillaise was een kolfje naar de hand van de Luxemburger Kevin Geniets, maar de opener van het Franse wielerjaar werd vooral overschaduwd door een zware valpartij op 40 kilometer van de streep. Onder meer Milan Menten (Lotto Dstny) en voormalige Alpecin-Deceuninck-renner Stefano Oldani (Cofidis) gingen tegen de vlakte, maar beide renners gingen bij wonder niet over de vangrail. Bekijk hieronder de beelden.

Marnix Taes
Bron: In de Leiderstrui

Geniets triomfeerde vlakbij het Stade Vélodrome na een sprint met twee. Hij was daarin sneller dan de Fransman Alex Baudin (Decathlon AG2R La Mondiale). De twee renners waren ontsnapt uit het peloton op de Route des Crêtes, op ongeveer 25 km van de aankomst. De Fransman Kévin Vauquelin (Arkéa-B&B Hotels) werd derde op 10 seconden van de winnaar. De top vijf werd vervolledigd door de Fransman Pierre Gautherat (Decathlon AG2R La Mondiale) en de Spanjaard Pau Miquel (Kern Pharma). De eerste Belg was Jenno Berckmoes (Lotto Dstny), zevende op 1:14.

De 27-jarige Kevin Geniets behaalde zondag de vierde zege uit zijn carrière. De eerste drie veroverde hij tijdens de kampioenschappen van Luxemburg. Hij werd nationaal kampioen op de wegrit in 2020 en 2021 en in de tijdrit in 2021. De Luxemburger is op de erelijst de opvolger van de Amerikaan Neilson Powless.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer