© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

REACTIES. Reyners weer belangrijk met goal en assist voor Beerschot: “Geen beter gevoel dan winnen”

Tom Reyners blijft zijn statistieken maar aandikken. Doelpunt nummer negen, assist nummer drie. Daarmee had hij een groot aandeel in de vlotte 3-0-zege van Beerschot tegen Club NXT. “Het was een echte spitsengoal”, glunderde Reyners achteraf. Zijn assist voor Verlinden week wel nog af via Homma, maar… “volgens Sofascore telt hij.”

yala

LEES OOK. Beerschot wint vlot van Club NXT en is weer alleen leider

Het was duidelijk een geslaagde namiddag voor Reyners en co. “Ik doe mijn best, maar het loopt vooral goed omdat we zo’n sterk team vormen. Daarvan profiteert iedereen”, zei hij. “Er is geen beter gevoel dan winnen. Zeker na de teleurstelling tegen RSCA Futures doet het deugd om nu weer in eigen huis te kunnen vieren met de supporters. Het verschil met toen? De afwerking. Het voetbal was op zich al goed, maar nu waren we scherper voor doel.”

De productie van Reyners valt wel erg op dit seizoen en de wintermercato is nog een paar dagen open, maar de Beerschotfans hoeven zich geen zorgen te maken. “Het is gewoon mijn bedoeling om zo goed mogelijk te presteren, en dan volgt al de rest wel. Momenteel voel ik me top bij Beerschot en ben ik alleen daarmee bezig.”

Het helpt natuurlijk dat Beerschot momenteel op titelkoers is. Steeds meer begint dat te leven op het Kiel. “Dat zit eigenlijk al heel het seizoen wel ergens in ons hoofd. De fans verwachten dat we vol voor de eerste plaats gaan. Nu zitten we ook in een positie dat we dat kunnen uitspreken. Maar extra druk? Nee, dat is niet nodig. Gewoon blijven winnen en dan zien we wel.”

LEES OOK. ONS OORDEEL. Beerschot dwingt clean sheet af en scoort met hele voorlinie, ook twee debutanten op het Kiel

Ook Keita scoort: “Beloning voor het harde werk”

Eindelijk: Charly Keita heeft een eerste keer gescoord in het Olympisch Stadion. Met de 3-0 zette hij de kers op de taart tegen Club NXT. “Het doet altijd deugd om te scoren hé. Uiteindelijk is dat toch de beloning voor ons harde werk”, zei hij achteraf.

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Quasi meteen na de goal werd Keita wel vervangen door… Sekou Diawara, de kersverse aanwinst van Beerschot en tevens een nieuwe concurrent in de spits. “Extra druk? Nee, hoor. Het is net goed dat we er versterking bij krijgen en zo blijven groeien als groep. Dat is nodig om zoveel mogelijk te punten te pakken”, blijft Keita er rustig over.

“Het loopt ook goed onder de nieuwe coach. Hij zei me om gewoon mijn spel te blijven spelen, die doelpunten zullen dan wel volgen.” Zoals vandaag dus.

MEER OVER K. Beerschot V.A.