De politie is op zoek naar getuigen.

Politie zoekt vier getuigen van drievoudige moord Kessel-Lo: “Waarom moesten zij dood?”

In het onderzoek naar de drievoudige moord in Kessel-Lo is het gerecht op zoek naar vier getuigen, een wandelaar en drie fietsers. “Ik wil echt weten wie dit heeft gedaan en waarom”, zegt nabestaande Kevin (27).

Marc Klifman

“Mijn moeder heeft echt alles gedaan wat in haar macht stond om ons een mooie jeugd te geven. Haar laatste cent zou ze tien keer omdraaien, om ons toch nog iets te geven.” Kevin Piette (27) doet in het opsporingsprogramma Faroek een serene oproep naar mensen die meer weten over de moord op zijn moeder Anita (54) en broer Wesley (23).

LEES OOK. Anita, haar zoon Wesley en vriend des huizes komen om bij steekpartij in Kessel-Lo: “Mijn mama was te goed voor iedereen, het is haar fataal geworden”

Hij woont nu al anderhalf jaar met zijn vrouw in het huis in Kessel-Lo waar zijn mama en broer met verschillende messteken vermoord zijn. Vreselijke feiten, maar Kevin beschouwt het als een eerbetoon om goed voor de woning te blijven zorgen. “Het voelt alsof mama hier nog is”, getuigt hij. “Ik ben hier opgegroeid en ik heb hier mooie herinneringen. Ik zou niet willen dat die weggaan.”

De plek waar het drama in juli 2022 plaatsvond.© BELGA

Kevin en zijn andere broer Jordy waren in 2022 al een paar jaar het huis uit toen zijn moeder en Wesley in de nacht van 10 op 11 juli gedood werden. Ook Leopold ‘Rikki’ Janssens (47), een vriend van Wesley die een kamer in de woning huurde, werd die nacht om het leven gebracht.

“Mijn moeder en broer hebben dit niet verdiend.”

Kevin Piette

Nabestaande

Het voorbije anderhalf jaar werden twee verdachten opgepakt. Eén man, een buurjongen, werd na enkele maanden weer vrijgelaten. Een andere man, Michaël D. (38) uit Leuven, zit wel nog steeds in de cel. Oorspronkelijk had deze verdachte een alibi, maar een nieuwe verklaring sloeg gaten in zijn verhaal. (Lees verder onder de video)

“Hij blijft ontkennen”

Alleen: ondanks de arrestatie blijft het onderzoek moeizaam verlopen. “Het is een man die elke betrokkenheid bij de feiten ontkent”, zegt de Leuvense persmagistraat Sarah Callewaert. “Door zijn stilzwijgen is het voor ons zeer moeilijk om het exacte verloop van de feiten te reconstrueren.”

Het parket zegt nu voor het eerst ook openlijk dat de verdachte mogelijk niet alleen handelde. “Aangezien er drie personen zijn omgebracht met veel messteken, is het zeker niet uitgesloten dat er meerdere daders bij betrokken zijn.”

Politie zoekt een wandelaar en drie fietsers in het onderzoek naar de drievoudige moord.© BELGA

Omdat een verdere doorbraak uitblijft, willen politie en parket alles op alles zetten in het onderzoek. Daarom worden nu bewakingsbeelden verspreid van vier mogelijke getuigen van de drievoudige moord. Het gaat om een man die midden in de nacht, een half uur na de moorden, wandelt in de richting waarlangs de dader of daders wellicht gevlucht zijn. Een getuige die mogelijk cruciaal kan zijn voor het verdere onderzoek. En daarnaast zoekt de politie nog drie fietsers, die elk apart tijdens de fatale nacht in de straat van de woning gepasseerd zijn.

© BELGA

© BELGA

LEES OOK. Verdachte (38) van drievoudige moord in Kessel-Lo blijft aangehouden: alibi viel in duigen

Nabestaande Kevin hoopt dat de getuigenoproep snel zinvolle informatie oplevert. “Want ik wil echt weten wie dit gedaan heeft, en waarom. En dat die daders gestraft worden. Dit zijn geen gewone mensen meer. Dit zijn beesten, die dat hebben gedaan. En ik kan niet vatten waarom. Mijn moeder en broer hebben dit niet verdiend.”

INFO: Wie zich herkent of deze personen kent, kan contact opnemen met de speurders via het gratis nummer 0800/30300.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER