Federico Gattoni.© Getty Images

Anderlecht haalt Gattoni maar zoekt ook nog linksvoetige verdediger

Anderlecht heeft nog vier dagen om zich te versterken. De rechtsvoetige centrale verdediger Federico Gattoni (24) wordt gehuurd van Sevilla, maar is een linkspoot ook niet nodig, nu er geen echte linksachter meer is?

jug, svc

RSCA-coach Brian Riemer gaf een tijdje geleden aan dat hij er zeker niet rouwig om zou zijn als er deze winter twee nieuwe verdedigers op Anderlecht zouden neerstrijken. De eerste heeft paars-wit beet. De Brusselaars huren de Argentijn Federico Gattoni van Sevilla, waar ze al Delaney en Augustinsson op uitleenbasis wegplukten. Er is geen aankoopoptie voorzien.

Gattoni is een Argentijnse belofte voor wie Sevilla 1,4 miljoen euro betaalde aan San Lorenze. De speler moest zich evenwel aanpassen aan het Spaanse voetbal. In zijn debuutmatch tegen Valencia ging hij in de fout, waarna zijn ploeg met 2-1 verloor. Daarna had de sobere verdediger moeite om zich weer in de ploeg te knokken. Hij kwam niet verder dan 126 speelminuten, vooral in de cup. Bij Anderlecht hoopt hij meer te spelen.

De vraag is of het daarbij blijft. Anderlecht zag net voor het duel met Union linksback Ludwig Augustinsson uitvallen. De aard van de blessure is nog niet duidelijk, maar de Zweed is wellicht enkele weken out. Aangezien zijn doublure Moussa N’Diaye ook enkele weken onbeschikbaar is, net als Killian Sardella, is er geen linksback meer. Kristian Arnstad is een noodoplossing.

De nood aan versterking dringt zich ook daar op. Een pure linksback is misschien geen must, maar een linksvoetige centrale verdediger lijkt meer dan welkom. Marco Pellegrino, een 24-jarige Argentijn van AC Milan naar wie paars-wit informeerde, is zo’n linkspoot. Is hij nog een optie? De speler geniet ook interesse van Hellas Verona.

Raman blijft

Op uitgaand vlak is doelman Maxime Dupé definitief naar OGC Nice vertrokken. Kasper Schmeichel nam al zijn rugnummer 1 over en Dupés opvolger Mads Kikkenborg tekende tot 2028. Op dit moment ziet het er ook naar uit dat Benito Raman en Alexis Flips gewoon in het Lotto Park zullen blijven. Geen enkele geïnteresseerde club kan hen voorlopig verleiden.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer