© Brent Saey

Kristof uit Haaltert bakt 81 uur aan een stuk en breekt wereldrecord barbecueën

In Haaltert is het wereldrecord barbecueën verbroken. Kristof De Schepper heeft 81 uur aan een stuk vlees gebakken, zonder te slapen. Hij mag zich nu werelduurrecordhouder barbecue noemen, maar zijn grootste doel was om geld in te zamelen voor Kom op tegen Kanker. 

De wereldrecordpoging begon donderdag in een café in Haaltert. Om het vorige wereldrecord te breken moest Kristof De Schepper (50) 81 uur aan één stuk barbecueën. Zonder te stoppen en dus ook zonder te slapen. 

Zondagavond, na vier dagen en drie nachten, was het eindelijk zover. Om 18 uur was het vorige record geëvenaard, maar Kristof ging nog door tot 19.19 uur. Niet toevallig, want 1919 is het jaar waarin zijn favoriete club Eendracht Aalst werd opgericht. 

"Laatste uren ben ik man met de hamer tegengekomen"

"Het was de voorbije dagen vooral genieten", vertelt de kersverse werelduurrecordhouder barbecue. "Behalve de laatste uren. Dan ben ik toch wel de man met de hamer tegengekomen. Op een gegeven moment begon ik tegen mijzelf te brabbelen."

Het initiatief leverde niet alleen een wereldrecord op, Kristof zamelde ook een mooie som geld in ten voordele van Kom op tegen Kanker. In maart neemt zijn team deel aan de 100 kilometer van KOTK. "Dat geld binnenhalen was eigenlijk het belangrijkste. Daar zijn we in geslaagd dankzij de massale opkomst. Het is hier vier dagen een zottenkot geweest. Nu nog een feestje om het te vieren? Nee, nu ga ik naar huis, mij douchen, nog wat tv kijken en dan ga ik slapen."

Meest gelezen