Wall Street heeft geen problemen met een tweede presidentschap Donald Trump

Samengevat. Recente uitspraken van JP Morgan-CEO Jamie Dimon op het World Economic Forum in Davos, illustreren de groeiende acceptatie van Donald Trump door Wall Street, ondanks zijn controversiële imago en geschiedenis. Dimon is zeker niet de enige die een tweede ambtstermijn van Trump genegen is. Zijn standpunt belicht een pragmatische benadering van de financiële elite ten aanzien van politieke machtsdynamieken. Dat heeft implicaties voor de economie en de democratie.

Waarom is dit belangrijk?

Deze verschuiving in houding onderstreept de delicate evenwichtsoefening tussen economisch eigenbelang en de verdediging van democratische principes, waarbij de prioriteiten van de zakelijke gemeenschap en hun invloed op de politieke sfeer worden belicht.

Financiële sector schuift op naar Trump

In het nieuws. Wall Street toonde zich ooit kritisch over Trump, maar begint zijn presidentschap en beleid nu opnieuw te omarmen. Deze verandering geeft een fundamentele verschuiving aan in de houding van de financiële sector ten opzichte van Trumps politieke invloed.

  • Na de gebeurtenissen van 6 januari leek het even alsof de zakenwereld een ethisch kompas had gevonden. Maar ondertussen is deze houding snel veranderd.
    • De Amerikaanse Kamer va
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer