Basejumper springt van gebouw met 29 verdiepingen, maar sterft omdat parachute niet opent

Een Britse basejumper van 33 is zaterdag om het leven gekomen na een foutgelopen stunt in Thailand. Zijn parachute ging niet open toen hij van een 29 verdiepingen tellend gebouw sprong.

mtm
Bron: The Telegraph

Nathy Odinson, een 33-jarige basejumper uit Cambridgeshire, is zaterdagavond rond 19.30 uur plaatselijke tijd om het leven gekomen na een fatale sprong van een wolkenkrabber in de Thaise hoofdstad Bangkok. Zijn stunt, die werd gefilmd voor zijn sociale media-accounts, liep fout toen zijn parachute niet opende.

Op de videobeelden, gemaakt door een metgezel, is te zien hoe Odinson op het dak van het gebouw staat, met een helm met camera op, en vervolgens zijn uitrusting nog aan een laatste controle onderwerpt. Dan begint hij af te tellen voor hij uiteindelijk springt en “tot ziens” roept.

De hulpdiensten snelden massaal ter plaatse na de val, maar hulp kon niet meer baten. “De parachute waarmee het slachtoffer sprong, functioneerde niet goed en was niet gecentreerd zoals verwacht”, aldus de plaatselijke politiewoordvoerder Kamolporn Nadee. “Forensische agenten onderzoeken de zaak nog verder.”

Nathy Odinson was een ervaren basejumper die al sprongen over de hele wereld uitvoerde. Zo blijkt uit zijn accounts op sociale media dat hij onder meer al actief was in Engeland, Frankrijk, Zwitserland, Portugal, Zuid-Afrika en Thailand.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer