© BELGA

Genkenaar in de cel voor wietplantage met vier teeltruimtes in Houthalen-Helchteren

De onderzoeksrechter in Hasselt heeft een 28-jarige man uit Genk aangehouden en opgesloten voor een professionele wietplantage in het huis waar hij verbleef aan de Brelaarstraat in Houthalen-Helchteren. De man had in het pand vier teeltruimtes ondergebracht. De politie van de zone CARMA trof op twee plaatsen nog 400 wietplanten aan. In twee andere ruimten stonden nog vierhonderd potten, waarvan de planten al geoogst waren.

De wietplantage met twee technische ruimtes bevond zich in de kelder van het huis. De elektriciteit voor de wietteelt werd illegaal afgetapt. De politie nam dinsdag in de woning ook een alarmpistool en munitie in beslag. Bij de huiszoeking kon de politie de man uit Genk en een 28-jarige vrouw uit Brugge arresteren.

De vrouw werd woensdagavond al terug vrijgelaten. De man verdween echter achter de tralies, zo maakte de politie CARMA donderdag bekend.

Het sporenteam van de lokale politie kwam ter plaatse voor sporenonderzoek. De civiele bescherming zorgde voor de veilige ontmanteling van de plantage.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer