Illustratiebeeld knelpuntberoep
Volledig scherm
Illustratiebeeld knelpuntberoep © Getty Images/Westend61

“Elke vacature is een uitdaging”: opnieuw meer knelpuntberoepen, vooral technische profielen gezocht

Het aantal knelpuntberoepen in Vlaanderen blijft toenemen, ook al daalt het aantal vacatures. Dat blijkt uit cijfers van de arbeidsbemiddelingsdienst VDAB. Vooral vacatures met technische profielen blijven openstaan.

11 reacties

  • Katia Mistianes

    3 maanden geleden
    Bij hoofdwerk, zijn er hersens nodig en hoofdwerk wordt razendsnel overgenomen door AI. Maar ook bij handwerk zijn er hersens nodig. En op de koop toe: inzicht, snelheid, behendigheid en vakmanschap. De moeilijkheid bij technische knelpuntberoepen is de combinatie: hoofd en handen. Dàt is de moeilijkheid! Niet iedereen is daartoe in staat.
  • Dolph Dewalt

    3 maanden geleden
    Als ze het startersloon krijgen gaan ze wel naar iets anders op zoek waar je warm en proper zit.
  • David Bogaert

    3 maanden geleden
    Betaal ze juist en je zal genoeg mensen vinden.. ben zelf een technisch genie maar als een hele dag achter een computer scherm gemakkelijk beter betaalt.. ja dan blijf je u handen niet meer vuil maken
  • Gino Denil

    3 maanden geleden
    Men moet niet gaan studeren in functie van de arbeidsmarkt. Want die evolueert en verandert snel. Men moet gaan voor wat men graag doet, aanleg voor heeft en er vooral voor zorgen dat men daar dan zeer goed in is.
  • Peter Buyck

    3 maanden geleden
    Onderwijs is te algemeen en te theoretisch. Men zou beter onderwijs op 'talent' aanbieden. Men moet meer rekening gaan houden met het antwoord op de vraag 'wat wil je later worden'. En knelpuntberoepen... sommige zijn kunstmatig: géén bedrijfswagen? geen interesse!, Flexibel werken? Doei! En als werkgevers verwachten dat de sollicitanten de wijsheid en ervaring hebben van iemand die straks met pensioen gaat...