De Hongaarse premier Viktor Orbán.
Volledig scherm
De Hongaarse premier Viktor Orbán. © AP

“Geheim document toont dat Europa plan heeft om Hongaarse economie te saboteren als Orbán 50 miljard hulp voor Oekraïne blokkeert deze week”

UpdateDe EU heeft een plan om de economie van Hongarije te saboteren als premier Viktor Orbán deze week een hulppakket van 50 miljard euro voor Oekraïne blokkeert. Dat schrijft de ‘Financial Times’ op basis van een geheim intern document dat de krant kon inkijken. Het document zet uiteen wat de zwakheden van de Hongaarse economie zijn en hoe je ze best kan uitbuiten. Een hoge EU-bron heeft het nieuws intussen echter ontkend.

130 reacties

  • Laurence Vanderstappen

    3 maanden geleden
    Onvoorstelbaar dat dit mogelijk is.waarom MOET men altijd akkoord gaan? Hij heeft gelijk geen geld meer te willen geven,hoelang gaat dit spelletje met Oekraine nog duren?
  • Daniel khan

    3 maanden geleden
    Als democratie, meer is dan een slogan, zou het wellicht goed zijn om daar ook vorm aan te geven ipv rucksigloos beslissingen te nemen names 'europa' de boerenprotesten geeft aan dat de ingeslagen weg van regeren overduidelijk de verkeerde is. Ik denk als een land roept wellicht beter om te beginnen met praten ipv wapens leveren die alleenmaar dood en verderf zaaien dat daar eens naar geluisterd moet worden. Is niet prorussich maar pro mensenlijk, wat een van de grondbeginselsen is van europa.
  • Nico Herbots

    3 maanden geleden
    Hongarije verfoeit het westen, maar kan niet zonder westerse steun. Ze hadden nooit mogen worden toegelaten. @Hugo Geel: qua politiek gewicht kan je de VS en Hongarije totaal niet met elkaar vergelijken, dat lijkt me toch wel duidelijk. Geld maakt machtig, Hongarije is een corrupte bedelstaat en de VS een militaire grootmacht. Ik moet bij mij in het bedrijf ook niet bij de directie binnenwandelen om daar even te gaan vertellen hoe het moet, hoe geweldig ik mijn eigen inzichten ook vind.
  • Frank Vandevoorde

    3 maanden geleden
    Hongarije heeft niet de intentie de oorlog te stoppen op deze manier. Het zoekt naar een manier om de eigen geblokkeerde fondsen los te krijgen. Fondsen die geblokkeerd zijn owv de Hongaarse evolutie naar een dictatuur.
  • Hugo Geel

    3 maanden geleden
    Help me even begrijpen : US mag een 99% unaniem UN besluit om de moordmachine in Gaza te stoppen in zijn ééntje blokkeren, Hongarije mag het blokkeren van geld voor de oorlogmachine NIET in zijn eentje stoppen ? Rare wereld....