GEMEENTERAAD

GEMEENTERAAD. Voeren start verkoop loten van eerste KMO-zone

Voeren
Meerderheid: Voerbelangen (9)Oppositie: R.A.L. (5), Onafhankelijk (1)

KMO-Zone: Nu de eerste KMO-zone van Voeren bouwklaar is, kan de verkaveling beginnen. De gemeenteraad keurde de verkavelingsakte goed, waarmee de verkoop van de loten kan starten. Inmiddels hebben meerdere geïnteresseerde kopers zich gemeld. Er zou mogelijk ook handelsruimte voor kleine ondernemers gerealiseerd worden.

Waterbeheersing: De gemeente heeft een hemelwater- en droogteplan ontwikkeld waarin het beleid rond het beheersen van water uitgelegd staat. Gezien weersextremen als droogteperiodes en regenperiodes steeds vaker voorkomen, is het beheersen van water in de vorm van gecontroleerde geleiding en opslag van hemelwater essentieel. Op advies van de milieuraad werd het plan door de gemeenteraad goedgekeurd. Om aanspraak te kunnen maken op gerelateerde subsidies eist de Vlaamse overheid een degelijk plan. De gemeente past reeds diverse maatregelen toe bij de lopende rioleringsprojecten en legt erosiebuffers aan waar mogelijk.

Landschapspark: Vorig jaar werd Grenzeloos Bocagelandschap erkend als Landschapspark. Regionaal Landschap Haspengouw heeft in opdracht van de gemeente Voeren het masterplan voor de nominatie ontwikkeld. Nu de erkenning een feit is, koos de gemeenteraad ervoor om de samenwerking tussen beide partijen verder te zetten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer