Millimeterwerk: Gentse parkeerwachters halen lintmeter boven om afstand tussen wagen en zebrapad te controleren.© Het Nieuwsblad

Parkeren is millimeterwerk: filmpje van parkeerwachters die wel heel nauwkeurig werken gaat gretig rond op sociale media

GENT -

Een filmpje van parkeerwachters die nauwkeurig meten hoe ver een wagen geparkeerd staat van een zebrapad in Gent doet de ronde op sociale media. Filip Watteeuw (Groen), de schepen van Mobiliteit, reageert verbaasd.

Bert Staes

Het gaat om parkeerwachters van het Gentse Mobiliteitsbedrijf. Sinds 1 januari zijn in Gent nieuwe teams op pad die specifiek controleren op foutparkeren. Een taak die vroeger voor de politie was. Maar Gent wil de agenten ontlasten, zodat ze andere dingen kunnen doen.

De nieuwe parkeerwachters nemen hun taak ernstig, is duidelijk te zien op het filmpje dat op TikTok werd verspreid. Met een rolmeter kijken ze nauwkeurig hoe ver een wagen in het centrum van Gent geparkeerd staat van een zebrapad. Dat moet minstens 5 meter zijn.

“Wat je ziet op dat filmpje is parkeerwachters die gewoon hun werk doen”, reageert mobiliteitsschepen Filip Watteeuw. “Ze meten de afstand omdat ze absoluut willen vermijden dat iemand onterecht een boete krijgt. Er is een reden waarom in de wegcode staat dat je minstens vijf meter afstand moet houden.”

Watteeuw benadrukt dat zichtbaarheid van levensbelang kan zijn. “Stel je voor dat daar een jongen van een jaar of 8 over wil steken. Als een auto te dicht geparkeerd staat tegen het zebrapad, kan een andere auto die aan komt rijden dat jongetje niet zien. Niemand wil toch dat er een ongeval gebeurt door een gebrek aan zichtbaarheid?”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer