Het Sint-Agnesinstituut in Hoboken. Rechts: advocate Tanja Smit, die de leerlinge en haar moeder bijstaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Sint-Agnesinstituut in Hoboken. Rechts: advocate Tanja Smit, die de leerlinge en haar moeder bijstaat. © Tessa Kraan / rv

Leerling (15) van school gestuurd nadat ze klaagt over glurende turnleerkracht: “Dan durft ze iets zeggen, ontploft het in haar gezicht”

“Het was de leerlinge of de leerkracht, zij of hij, en de school heeft voor de leerkracht gekozen.” Een 15-jarige leerlinge van het Sint-Agnesinstituut in Hoboken klaagde net voor de kerstvakantie dat de turnleerkracht haar had begluurd in de kleedkamer. De directie onderzocht de klacht, en het resultaat? Ze werd geschorst. De advocaat van het meisje spreekt van ‘victim blaming’.

  1. “Met Sven Pichal fantaseerde hij twee jaar lang over kindermisbruik”: openbaar ministerie vraagt 7 jaar cel voor Benoit D. (35)
    PREMIUM
    Update

    “Met Sven Pichal fantaseer­de hij twee jaar lang over kindermis­bruik”: openbaar ministerie vraagt 7 jaar cel voor Benoit D. (35)

    Vandaag staat theatermedewerker Benoit D. (35) terecht voor het bezit en de verspreiding van kinderporno. Hij wisselde die beelden uit met radiomaker Sven Pichal (44) en musicalacteur Reuben D.B. (34), maar hij verschijnt nu als eerste van de drie voor de rechtbank. De andere twee verdachten krijgen later elk een apart proces. Benoit D. wordt eveneens beschuldigd van misbruik en verkrachting van twee minderjarige jongens, waarbij één verzwarende omstandigheid wellicht een rol zal spelen in de strafbepaling. Het openbaar ministerie heeft alvast 7 jaar cel gevorderd.
    Antwerpen
  2. Bijna 1000 leerlingen leren over verkeersveiligheid tijdens grote Scholenfietstocht: “Extra voorbereiding bij overstap naar het middelbaar”
    PREMIUM

    Bijna 1000 leerlingen leren over verkeers­vei­lig­heid tijdens grote Scholen­fiets­tocht: “Extra voorberei­ding bij overstap naar het middelbaar”

    Opmerkelijk schouwspel in de straten van Hove, Edegem, Kontich, Lint en Aartselaar vrijdagmorgen: bijna duizend enthousiaste scholieren uit het zesde leerjaar op de pedalen tijdens de jaarlijkse Scholenfietstocht, georganiseerd door de politiezone HEKLA. “Met dit initiatief willen we de kans op ongevallen in het drukke schoolverkeer verkleinen.”
    Antwerpen